Kanada voitti maailmanmestaruuden kotikentällään.

Kanada voitti nuorten jääkiekon MM-kultaa.

Kanada voitti nuorten jääkiekon MM-kultaa. Kuva: Andy Devlin / AFP

Edmonton, Kanada

Nuorten Leijonien oli tyytyminen hopeaan alle 20-vuotiaiden jääkiekon MM-kisoissa, kun Kanada oli finaalissa parempi lukemin 3-2 jatkoajalla.

Kanada ratkaisi ottelun dramaattisen vaiheiden jälkeen. Suomi oli hetki ennen Kanadan kultamaalia vain millien päässä maailmanmestaruudesta.

Toisessa erässä Suomelle tuomittiin peräti viisi kahden minuutin rangaistusta. Suomen kohentunut alivoimapeli kuitenkin kesti nämä alivoimatilanteet. Suomen viidestä rangaistuksesta ainakin kaksi oli kyseenalaisia.

Avauserä oli tuloksellisesti tasainen, mutta kentällä Kanada osoitti kisaisännän otteita.

Vaikka vaahteranlehtipaidat veivät laukaukset 10-9, Suomi oli ensimmäiset 15 minuuttia selvä altavastaaja.

Kanada sai hyviä pitkiä hyökkäysalueen pyörityksiä, mutta Suomen puolustus ja Juha Jatkola olivat yhtä harhailua lukuun ottamatta hyvin pelin pulssilla.

Kanadan Joshua Roy naulasi ottelun avausmaalin ajassa 11.18 maalin edustalta. Maalia edelsi suomalaisten hätäinen pelaaminen, jonka seurauksena Mason McTavish sai kiekon ja toimitti sen Roylle maalipaikkaan.

Suomi sai toiseen erään karmean alun, kun Kanada iski heti ensimmäisellä minuutilla ottelun 2-0:een.

Suomi ei saanut toisessa erässä kuin neljä laukausta kohti Kanadan maalia. Suomi oli selvästi ottavana osapuolena, ja Nuorten Leijonien peliä vaikeuttivat lukuisat jäähyt.

Suomelle tuomittiin toisella 20-minuuttisella peräti viisi rangaistusta.

Päätöserä jää suomalaisittain historian kirjoihin.

Nuoret Leijonat nousi lähes ylivertaista vastustajaa vastaan 0-2:sta tasoihin 2-2:een kolmannessa erässä upealla esityksellä. Suomi dominoi päätöserää ja ansaitsi tasoituksensa.

Aleksi Heimosalmi ja Joakim Kemell toivat Suomen tasoihin hienojen hyökkäysten päätteeksi.

Kolmas erä ja jatkoaika olivat Suomen hallussa, mutta lopulta Kent Johnson iski Kanadan kotikultaan.

dimanche 21 août 2022 08:58:00 Categories: Ilta Sanoma Jääkiekko