Sport Content

Lauri Markkanen järjesti hurjalla tavalla desibelit kattoon

Sport Content - logo Sport Content 18.08.2022 23:44:54 Sport Content

Susijengillä on taipumus hakea voittonsa jyrkän vaikeuskertoimen takaa ja tämäkin kerta noudatteli ikiaikaista sääntöä. Runsaat neljä minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua Ukraina oli imenyt energian kotijoukkueen pelistä ja siirtynyt 71-81 -johtoon.

Elias Valtosen (7/2) korinalusliike ja Alexander Madsenin (15/7/3 syöttöä) vapaaheitot toivat kotijoukkueen kuitenkin iskuetäisyydelle. Kun hetkeä myöhemmin Petteri Koponen (9/1/4 syöttöä) upotti kolmosella tilanteeksi 78-81, kohosivat desibelit Susijengin kuudennen pelaajan tasolle.

Ja aivan kuten jyväskyläläisyleisö oli odottanutkin, varsinaisen peliajan loppuhetkillä ja jatkoajan alussa talon isännän saappaat kiskoi jalkoihinsa Lauri Markkanen, joka esitteli koko ratkaisuarsenaaliaan ja sivalteli runsaaseen neljään minuuttiin 15 pistettä.

Vaikka Ukraina sai lopussa pienen kirin aikaiseksi, Susijengi kuittasi MM-karsintojen ja EM-kisojen kenraaliharjoituksestaan kolmen pisteen voiton ja Markkanen otti paikkansa parrasvaloissa 42 pisteellä - sivuten Timo Lampenin, Kari-Pekka Klingan ja Hanno Möttölän nimissä olevaa miesten yhden maaottelun piste-ennätystä.

- Ennen peliä sanoin, että tavoitteet tästä illasta on loppuunmyyty halli ja tiukka voitto, ja kumpikin saatiin, Markkanen sädehti ottelun jälkeen.

- En tiennyt piste-ennätyksestä ennen kuin Hanno (Möttölä) siitä pelin loppuvaiheilla sanoi. Pari vapaaheittoa ja pari helppoa nostoa meni ohi, eli kyllä tuossa mahdollisuudet oli ennätystä parannella, mutta voitto haettiin ja se on se, joka lopulta merkitsee.

Markkasen johtama kori-ilottelu jätti tuskin ainuttakaan istunutta katsojaa kylmäksi. Tapahtuma oli lukuisille halliin saapuneille ensimmäinen paikan päällä seurattu koripallo-ottelu koskaan, eikä parempaa PR:aa olisi voinut keksiä.

- Tuskinpa tämän jälkeen tarvitsee odottaa 34 vuotta seuraavaan Jyväskylässä pelattavaan maaotteluun, Markkanen naurahti.

Susijengi kerääntyy sunnuntaina valmistautumaan MM-jatkokarsintaotteluihin Israelia (25.8.) ja Viroa (28.8.) vastaan.

Lähde: Koripalloliiton tiedotus. Kuva: FIBA

vendredi 19 août 2022 02:44:54 Categories: Sport Content