Cheddar ja salvia maistuvat skonssileivän sisuksissa.
Skonssileipä sopii loistavasti teekupposen seuraksi. Kuva: Panu Pälviä
Juustoinen ja yrttinen leipä, joka on todella pehmeä. Tätä leipää ei tarvitse vaivata eikä kohottaa, ja siitä on kiittäminen leivinjauhetta.
Leipätaikina muistuttaa englantilaisten teeleipien eli skonssien taikinaa. Siihen tulee reilusti kermaa, joka pehmentää taikinaa ja antaa sille makua. Kermaa käytetään myös voiteluun. Lisäksi taikinaan lisätään kananmuna ja leivinjauhetta niinkin reilusti kuin kokonainen ruokalusikallinen.
Taikina sekoitetaan juuri ja juuri tasaiseksi, muotoillaan levyksi ja leikataan paloiksi. Palat sivellään kermalla ja kuorrutetaan juustoraasteella ja salvialla. Leipävuokaan pinottuna ne muodostavat leivän, joka on täynnä ihania juusto-yrttikerroksia. Leipä paistetaan ja herkutellaan mieluiten saman päivän aikana.
Katso ohje Sopasta!
TetraSys Oy.