Käytä tähän salaattiin puutarhan antimia luovasti.
Nuudelisalaatti yhdistelee aasialaisia makuja kotipuutarhan antimiin. Kuva: Tuomas Kolehmainen
Nuudeleista ja jääkaapin vihanneslokeron antimista saa lähes aina koottua pohjan raikkaan rouskuvalle nuudelisalaatille.
Kurkku, porkkana ja nuoret kaalit ovat mainioita kasvisvaihtoehtoja salaattiin. Myös yrttejä voi yhdistellä luovasti ja käyttää muutakin kuin aasialaisista ruoista tuttuja korianteria tai thaibasilikaa. Tässä nuudelisalaatissa hyödynnetään ruohosipuliruukun puolikas sekä rucolaa.
Salaattiin paistetaan mausteista raaka-makkaraa tuomaan kylläisyyttä, mutta oma lempimakkara toimii takuulla yhtä hyvin. Kastike syntyy majoneesin ja jogurtin yhdistelmästä, joka maustetaan sinapilla ja limenkuorella sekä japanilaisella mausteseoksella. Salaatti toimii myös ilman erillistä kastiketta, kun päälle kaataa ohuena nauhana hieman seesamiöljyä.
Katso ohje Sopasta!
TetraSys Oy.