Ohuiksi suikaloidut kasvikset maustuvat nopeasti ja ovat miellyttäviä syödä.
Kastikkeeseen sekoitetut kasvissuikaleet viimeistellään paahdetuilla seesaminsiemenillä. Kuva: Tuomas Kolehmainen
Lisukesalaatit ovat usein tylsiä kasvisraasteita, mutta niihinkin saa huimasti makua, jos kaapista löytyy aasialaiset perusmaustekastikkeet.
Tähän salaattiin saat upotettua kaksikin kesäkurpitsaa, jotka on tarkoitus leikata hyvin ohueksi lastuksi tai suikaleeksi. Mikäli keittiöstäsi löytyy "kasvisteroitin", voit tehdä kesäkurpitsoista pitkiä pastamaisia nauhoja. Kesäkurpitsan lisäksi salaattiin suikaloidaan porkkanaa.
Kastike on tasapainossa oleva yhdistelmä happamuutta, umamisuutta, suolaisuutta ja makeutta, mistä huolehtivat muun muassa misotahna, limetti, soija sekä hunaja. Salaatti sopii lisukkeeksi sekä erinomaisesti erilaisiin kulhoruokiin.
Katso ohje Sopasta!
TetraSys Oy.