Sport Content

Valtaisa pettymys! Alisa Vainio keskeytti hyvin alkaneen EM-maratonin

Sport Content - logo Sport Content 15.08.2022 15:44:48 Sport Content

Yhteensä neljä suomalaisnaista starttasi maanantaina maratonille Münchenin EM-kisoissa. Heistä kovimmat odotukset oli ladattu Alisa Vainioon, jonka hyvin alkanut kisa muuttui kuitenkin pettymykseksi, kun hän joutui keskeyttämään kisan.

Vainio aloitti kisan erinomaisesti. Hän oli mukana 24 juoksijan kärkiryhmässä, kun naiset ylittivät 15 kilometrin väliaikapisteen.

Pian tämän jälkeen Vainion kisa sai kuitenkin tummempia sävyjä. Kärkiryhmä kutistui 20 kilometriin saavuttaessa kymmenen juoksijan kokoiseksi, eikä Vainio enää ollut sen mukana.

Valmentaja Tuomo Lehtinen kertoi heti keskeytyksen jälkeen, että Vainio oli valitellut huonoa oloa 27 kilometrin kohdalla. Hän keskeytti kisan huoltopisteellä varsin pian tämän jälkeen.

Naisten maratonin valtiaaksi nousi Aleksandra Lisowska. Puolalaisen voittoaika oli 2.28.38. Kroatian Matea Parlov Kostro ja Hollannin Nienke Brinkman nappasivat himmeämmät mitalisijat.

Suomalaisnaisista EM-maratonille osallistuivat myös Nina Chydenius, Annemari Kiekara ja Suvi Miettinen. Heistä paras oli Nina Chydenius, jonka sijoitus oli 37. Hänen aikansa oli 2.43.00. Kiekara saapui maaliin sijalla 46. ja Miettinen sijalla 49.