Sport Content

Lentopallomaajoukkue hivuttautui lähelle EM-paikkaa - "Löysimme tien päästä takaisin peliin"

Sport Content - logo Sport Content 15.08.2022 08:59:45 Sport Content

Suomen miesten lentopallomaajoukkue otti sunnuntaina tärkeän voiton. Kotijoukkue Itävalta taipui lähes kahden ja puolen tunnin väännön jälkeen erälukemin 2-3.

Suomi aloitti ottelun vahvasti ja vei ensimmäisen erän selvin lukemin 25-20. Kaksi seuraavaa erää meni Itävallan nimiin. Suomi löysi kuitenkin uudelleen otteensa ja ottelun viimeiset kaksi erää menivät jälleen Veljesten nimiin.

Käännekohdaksi muodostui ottelun neljäs erä, jossa Itävalta onnistui taistelemaan tiensä tasatilanteeseen 23-23. Tommi Siirilän torjunta siivitti Suomen kuitenkin erävoittoon.

Päävalmentaja Joel Banks jakoi ottelun jälkeen kehuja Itävallalle, joka hänen mukaansa pelasi parasta lentopalloaan koko karsinnoissa. Samalla hän oli tyytyväinen siihen, että Suomi onnistui nousemaan vaikeuksien kautta voittoon.

- Löysimme tien päästä takaisin peliin. Iso määrä vaihtoja ja kaikki toivat voittoon oman osansa. Tämä on jälleen iso asia meille, että pystymme voittamaan näinkin, Banks kommentoi voittoa Lentopalloliiton tiedotteessa.

Voitto toi Suomelle kaksi sarjapistettä EM-karsintataulukossa. Niiden myötä joukkueella on mahdollisuus varmistaa paikkansa EM-kisoissa jo keskiviikkona Turussa. Tuolloin vastaan asettuu Latvia.

- Latvia on saanut valmistautua keskiviikon peliin jo yli viikon rauhassa, meidän täytyy kasata parhaalla mahdollisella tavalla kaikki voimamme siihen peliin, Banks totesi.

Suomi varmistaa paikkansa EM-kisoissa voitolla Latviasta. Myös 2-3-tappio riittää varmistamaan Veljesten paikan lohkovoittajana ja tien arvokisoihin. Vaikka keskiviikon ottelu päättyisikin Suomen tappioon, on kahdeksan sarjapistettä keränneellä joukkueella erinomaiset mahdollisuudet selviytyä kisoihin myös lohkokakkosena.