Nuoret Leijonat jatkaa MM-jäällä voitokkaasti - ylivoimapeli oli tehokasta

STT - logo STT 15.08.2022 01:14:47 STT
Kasper Simontaival (oik.) teki toisen avauserän maaleista. (arkistokuva) LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

Reima Rautiainen

Suomi jatkaa alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa voittotahtiaan. Nuoret Leijonat kukisti Edmontonissa kolmannessa turnauspelissään A-lohkossa Slovakian 9-3 (2-1, 4-1, 3-1).

Suomi hyödynsi vastustajan virheitä. Ensin Roni Hirvonen karvasi hyökkäyspäädyssä kiekon huterasti puolustaneelta Rayen Petrovickylta, ja maalin edessä päivystänyt Kasper Simontaival iski 1-0 vain 35 sekunnin pelin jälkeen.

Suomi pelasi avauserän puolivälin jälkeen ylivoimalla, kun Slovakian Boris Zapka tarjosi epäonnekseen purkukiekon suoraan Joel Määtän lapaan, ja Suomi siirtyi 2-1-johtoon.

- Pakki koetti purkaa, ja kiekko tuli suoraan lapaan. Oli aika hyvä paikka pistää maaliin, Määttä kertoi TV5:lle.

Slovakian peli rullasi avauserän lopussa väärään suuntaan, kun Adam Sykora taklasi 5+20 minuutin ja ottelurangaistuksen arvoisesti polvellaan Joakim Kemelliä.

Suomen onneksi kaksi osumaa syöttänyt maaliahne Kemell pystyi jatkamaan peliä.

- Polvi on täysin kunnossa, Kemell vakuutteli tv-haastattelussa.

Simontaival teki päivän toisen maalinsa, kun hän toisen erän alussa lisäsi ylivoimalla Suomen johdoksi 3-1. Erä oli ehtinyt vanhentua vain 24 sekuntia.

Suomi karkasi toisen erän loppuun mennessä Määtän päivän toisella sekä Aatu Rädyn ja Oliver Kapasen lisäosumilla 6-2-johtoon. Suomi iski Slovakiaa vastaan yhteensä yhdeksästä maalistaan peräti viisi ylivoimalla.

Määtän ohella Simontaival osui Slovakiaan vastaan tolppien väliin kaksi kertaa.

Nuoret Leijonat on saanut MM-kisoissa kritiikkiä uneliaasta ottelujen aloituksesta. Slovakiaa vastaan Suomi oli paremmin hereillä alusta lähtien.

Slovakialla oli Suomea vastaan vain parannettavaa, sillä kisaisäntä murjoi Slovakiaa edellisessä MM-ottelussa 11-1.

Suomi kohtaa tiistain vastaisena yönä Suomen aikaa alkulohkon päätteeksi juuri turnauksen suurimman ennakkosuosikin, järjestäjämaa Kanadan.

lundi 15 août 2022 04:14:47 Categories: STT