Nuoret Leijonat iski tehokkaalla ylivoimallaan viidesti Slovakian verkkoon. Kasper Simontaival, Kasper Puutio ja Aatu Räty saivat ottelussa kolme" /> Nuoret Leijonat iski tehokkaalla ylivoimallaan viidesti Slovakian verkkoon. Kasper Simontaival, Kasper Puutio ja Aatu Räty saivat ottelussa kolme" />

YLE

Nuoret Leijonat jatkoi alle 20-vuotiaiden MM-turnaustaan voitokkaasti Edmontonissa Slovakian kustannuksella. Suomi oli tälläkin kertaa vahva ylivoimalla, ja vei ottelun selvästi maalein 9-3.

Suomen vaarallinen ylivoima iski ottelussa peräti viidesti. Tehokkaimpana pelaajana loisti Kasper Simontaival, joka iski pisteet 2+1. Myös Kasper Puutio ja Aatu Räty iskivät tehoilla 1+2 kolme pistettä.

Kahden pisteen iltaa viettivät puolestaan Joel Määttä (2+0), Roni Hirvonen (1+1) sekä Joakim Kemell ja Roby Järventie syöttöjensä ansiosta.

Slovakia lähti otteluun voitto allaan, sillä se kukisti edeltävänä iltana Latvian 3-2. Puolustuspeli aiheutti kuitenkin paljon kysymysmerkkejä, sillä Kanada oli murjonut ryhmän tätä aiemmin peräti maalein 11-1.

Suomi sai vapauttavan avausmaalin jo 35 sekunnin jälkeen, kun slovakialaispakki Reyen Petrovicky menetti kiekon Hirvoselle. Kapteeni pelasi nopeasti Simontaipaleelle, joka iski Leijonat johtoon.

Slovakian Peter Repcik iski vielä ajassa 7.42 Slovakian tasoihin, minkä jälkeen Nuoret Leijonat meni kentällä menojaan.

Slovakia nimittäin hölmöili ottelussa tämän jälkeen useita jäähyjä, joista Suomen tehokkaasti toiminut ylivoima rokotti varmuudella.

Joel Määttä maalin edessä.
Suomen ylivoima toimi tehokkaasti Slovakiaa vastaan.Pasi Mennander / Suomen Jääkiekkoliitto

Jo avauserän lopulla Määttä pääsi viimeistelemään Nuoret Leijonat ylivoimalla 2-1-johtoon epäonnistuneen purkukiekon seurauksena.

Erän lopulla Suomi sai peräti viiden minuutin ylivoiman, kun New York Rangersin varaama Slovakian tähtipelaaja Adam Sykora taklasi rumasti polvella Kemelliä. Kemell selvisi tilanteesta säikähdyksellä.

Suomi käytti tämänkin tilanteen hyväkseen toisen erän alussa, kun Simontaipaleen laukaus maalin edessä kimposi Hirvosen mailasta sisään. Määttä iski Leijonille myöhemmin toisessa erässä vielä yhden ylivoimamaalin maalin kulmalta Järventien nerokkaasta syötöstä.

Välissä Slovakia oli jo saada uutta henkeä Servac Petrovskyn kavennusmaalilla, jonka se iski välittömästi kahden minuutin alivoimansa päätyttyä.

Juha Jatkola torjui Suomen maalilla.
Juha Jatkola torjui Suomen maalilla.Pasi Mennander / Suomen Jääkiekkoliitto

Erän lopulla Suomi iski myös kahdesti tasakentällisin. Ensin Räty maalasi Kemellin syötöstä, minkä jälkeen Oliver Kapanen onnistui läpiajosta.

Päätöserässä Kalle Väisänen iski turnauksen avausmaalinsa, minkä jälkeen Libor Nemec ohjasi Slovakian kavennuksen. Nuoret Leijonat nautiskeli lopussa vielä kahdesti ylivoimalla Simontaipaleen ja Puution maaleilla.

Aatu Räty, 19, paljastaa, miksi pelaa jääkiekkoa älykello ranteessa - ei ota pois ilmoituksiakaan: "Jäähyaitiossa sillä voi tietenkin katsoa Youtube-videoita"

Taktinen Tshekki pisti Suomen tiukoille - Antti Pennanen yllättyi: "Saimme tästä hyvää opetusmateriaalia"

lundi 15 août 2022 02:31:05 Categories: YLE jääkiekon nuorten MM-kisat