HJK kaatoi Mariborin Eurooppa-liigan karsinnoissa - Konferenssiliigan lohkopaikka varmistui

HJK:n fanit kannustivat joukkuettaan näyttävästi. LEHTIKUVA / JUSSI NUKARI

Tomi Siren

Helsingin Jalkapalloklubi HJK varmisti paikkansa jalkapallon Konferenssiliigan lohkovaiheeseen, mutta se voi yltää vielä Eurooppa-liigan lohkopeleihin.

Maanosan seurajoukkueiden kolmostason eli Konferenssiliigan paikka varmistui, kun Klubi löi Eurooppa-liigan kolmannella karsintakierroksella slovenialaisen NK Mariborin.

Viime viikolla HJK hankki Sloveniassa ison edun voittamalla 2-0. Kotipelin se ratkaisi pitkälti Santeri Hostikan 54. minuutin osumalla summaten yhteismaalivoiton 3-0. Eurooppa-liigan lohkopaikkakisassa HJK kohtaa tanskalaisen Silkeborgin.

- Nälkää riittää, sillä joukkueen tavoite on saavuttaa mahdollisimman iso paikka Euroopassa. Silkeborg on tosi kova joukkue, lähdemme haastamaan heitä rohkeasti, HJK:n kapteeni Miro Tenho vakuutti.

Maribor ei saanut puhkaistua torstaina Tenhon johtamaa viiden pelaajan puolustuslinjaa. Muutamat vieraiden viimeistely-yritykset näyttäytyivät ponnettomina potkuina ja ohikuteina.

Helsinkiläinen kotijoukkue rakensi tulosta maltillisesti - mutta ei niin, että se olisi tähdännyt tasapeliin.

Hostikan maalia edelsi avaava syöttö, jonka turvin hän pienellä etenemisellä pääsi loistopaikkaan. Hostikka sijoitti pallon noin 14 metristä takakulmaan, jotta se osui varmasti ohi maalivahti Alexander Bergsenin.

- Tiedostimme, että meillä oli hyvä tulos vieraista, mutta se ei saanut olla liikaa mielessä. Toisella jaksolla aloimme löytää tänään vastustajan selustasta tilaa, Tenho taustoitti.

vendredi 12 août 2022 03:29:47 Categories: STT