Yhteensopivat pääraaka-aineet eivät kaipaa joukkoonsa edes kastiketta.
Kantarellien sijaan voit kokeilla myös siitakesieniä tai tatteja. Kuva: Pia Inberg
Sienet ja pekoni, onko parempaa loppukesään ja syksyyn sopivaa makuyhdistelmää? Nämä kaksi raaka-ainetta toimivat yhdessä niin lisukkeissa, padoissa, kastikkeissa, piirakoissa kuin pastoissakin.
Helppoakin helpompi, yksinkertaisia makuja kunnioittava pasta syntyy kourallisesta raaka-aineita. Sienet, esimerkiksi tämän hetken ykkösherkku kantarelli, ja pekoni eivät kaipaa rinnalleen runsasta kastiketta laimentamaan makuja.
Herkullinen pasta syntyy, kun kypsän pastan lisäksi kantarellien ja pekonin joukkoon lisää vain lorauksen keitinvettä sekä sitruunanmehua ja hiukan parmesaania.
Tuoreista yrteistä tilli toimii tässä yhteydessä yllättävän hyvin.
Katso ohje Sopasta!
TetraSys Oy.