Annin sieni-fetapasteijoihin upposi litra sieniä.
Kuva: Anni Vauhkonen
Joskus ne kaikista parhaat reseptit syntyvät aivan sattumalla, kun yhdistelee kaapin antimia. Näin kävi sienestyksestä innostuneelle Anni Vauhkoselle, joka pohti, mihin ruokaan käyttää hyvän suppilovahverosaaliin.
Hän löysi pakastimensa perukoilta valmiita lehtitaikinalevyjä, ja jääkaappiin oli jäänyt fetajuustoa ja Koskenlaskijaa. Nämä ainekset yhdistämällä syntyi ihanan lehteviä sieni-fetapasteijoita.
Kun ruoan hinta vain nousee, olisi syytä kiinnittää huomiota siihen, ettei sitä menisi hukkaan. Myös metsien ilmaisia antimia, kuten sieniä ja marjoja, kannattaa hyödyntää. Ja paras aika sille on nyt.
Anni julkaisee kehittelemiään leivonta- ja ruokareseptejä Instagram-tilillään @anninkotoilua. Kaapin antimista syntyneistä pasteijoista tuli niin herkullisia, että hän päätti jakaa reseptin muiden sienten ystävien iloksi. Sitä on myös helppo varioida määrien ja ainesosien suhteen oman maun mukaiseksi.
- Lopputulos oli oikein maistuva. Aion ehdottomasti tehdä näitä uudestaankin, Anni hehkuttaa reseptiään.
5 lehtitaikinalevyä
noin 1 litra sieniä, esimerkiksi suppilovahveroita
sipuli
suolaa ja mustapippuria maustamiseen
noin 100 g fetajuustoa
noin 100-150 g sulatejuustoa tai muuta juustoa raastettuna
kananmuna
Valmistusohjeet:
Sulata valmiit lehtitaikinalevyt.
Pilko sienet ja sipuli, ja paista niitä pannulla hetki. Mausta suolalla.
Leikkaa lehtitaikinalevyt neliöiksi. Aseta jokaisen neliön keskelle juustoa ja sitten sieni-sipuliseosta. Lopuksi ripottele päälle vielä juustoa ja mustapippuria.
Voitele reunat kananmunalla.
Paista lehtitaikinapaketin ohjeen mukaan niin, että reunat ovat kullanruskeat.
TetraSys Oy.