Herkullisissa pikkupiirakoissa yhdistyy italialainen ja suomalainen ruokakulttuuri.
Pyöreät sienipiirakat muistuttavat karjalanpiirakoita. Kuva: Panu Pälviä
Kun ohut ja rapea ruiskuori yhdistyy pehmeään ja taivaallisen hyvänmakuiseen kantarellirisottoon, syntyy piirakoita, jotka häviävät parempiin suihin suoraan pelliltä.
Kantarellirisotto valmistuu noin puolessa tunnissa, ja sen hieman jäähtyessä ja tiivistyessä ehtii hyvin valmistaa piirakoiden ruiskuoret. Tästä eteenpäin valmistus muistuttaa karjalanpiirakoiden valmistusta.
Ruiskuoret siis kaulitaan ohuiksi ja pyöreiksi, ja niiden keskelle lusikoidaan hiukan risottoa. Reunat rypytetään täytteen päälle ja piirakat paistetaan kuumassa uunissa.
Kuumat piirakat sivellään voisulalla ja päälle raastetaan vielä hieman parmesaanijuustoa.
Tuore basilika tai vaikka ketunleivät viimeistelevät nämä herkkupiirakat.
Katso ohje Sopasta!
TetraSys Oy.