Sport Content

Suomen viestijoukkue teki SE-ajan!

Sport Content - logo Sport Content 07.08.2022 09:29:40 Sport Content

Suomen naisten 4x400 metrin viestijoukkue juoksi komeasti neljänneksi alle 20-vuotiaiden MM-finaalissa Calissa, Kolumbiassa. Aika 3.33,15 on uusi Suomen ennätys ja paras suomalaisjoukkueen juoksema aika 28 vuoteen.

Joukkue paransi junioreiden Suomen ennätystä jo alkuerässään 3,45 sekuntia ja finaalissa tuore alkuerien SE parani vielä 0,95 sekuntia lisää. Tulos on sekä alle 20-vuotiaiden että myös alle 23-vuotiaiden SE.

Suomen naisten maajoukkuekaan ei ole kyennyt junioreiden juoksemaan tulokseen kertaakaan vuoden 1994 EM-finaalin jälkeen.

Kuivasjärven Auran Ronja Koskela avasi Suomen joukkueen viestin tullen ensimmäiseen vaihtoon kuudentena. Suomen ja Yhdysvaltain kaksoiskansalainen Katriina Wright juoksi loistavan osuuden ja nosti Suomen toiselle sijalle.

Aitajuoksija Aada Aho Raision Kuulasta jakoi voimansa oikein ja toi Suomen neljäntenä vaihtoon. Ankkurina Veera Mattila Vammalan seudun Voimasta putosi jo viidenneksi, mutta kamppaili loppusuoralla uudelleen Kanadan ohi neljäntenä maaliin.

Maailmanmestaruuden voitti Yhdysvallat ajalla 3.28,06. Jamaika sijoittui toiseksi ajalla 3.31,59 ja Britannia parhaana eurooppalaisena joukkueena kolmanneksi ajalla 3.31,86.