Ilta Sanoma

Pizzan paistaminen onnistuu myös grillissä, kun muistaa muutaman ohjenuoran.

Grillissä kypsennettävät pizzat ovat pieniä, ohuita ja täytteiden määrä on hyvin hillitty.

Grillissä kypsennettävät pizzat ovat pieniä, ohuita ja täytteiden määrä on hyvin hillitty. Kuva: Panu Pälviä

Viimeisen parin vuoden aikana Suomi tuntuu täyttyneen pizzanpaistajista. Pizza onnistuu myös grillissä, parhaiten pizzakiven avulla, mutta hillityillä ja mahdollisimman "kuivilla" täytteillä myös ilman.

Näin loppukesästä pizzan päällä kokeillaan tietysti sieniä, tarkemmin kantarelleja, jotka pieninä sopivat pizzan päälle ihan kokonaisinakin.

Isoimmat sienet kannattaa pilkkoa ohuemmiksi muutamaan osaan.

Kantarellit sopivat niin tomaattikastikkeella täytettyyn pizzaan kuin valkoiseen ranskankermalla siveltyyn pizzaan.

Sienten kanssa kannattaa pitäytyä vain muutamassa täytteessä. Hieman kermaisista ja melko miedoista pistaasipähkinöistä syntyy ihastuttava pesto, joka sopii erinomaisesti kantarellien makuun.

Juustoksi sopii mieto mozzarella.

Katso ohje Sopasta!

Ilta Sanoma
samedi 6 août 2022 20:00:00 Categories: Ajankohtaista Ilta Sanoma

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS

Suomi sisu kantaa

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.