Alle 20-vuotiaiden MM-mitaleista taistellaan Kolumbian Calissa.

Saga Vanninen on tiukasti kiinni alle 20-vuotiaiden MM-kullassa.

Saga Vanninen on tiukasti kiinni alle 20-vuotiaiden MM-kullassa. Kuva: Timo Heikkala / Lehtikuva

Saga Vanninen johtaa naisten seitsenottelua yleisurheilun alle 20-vuotiaiden MM-kilpailuissa Kolumbian Calissa. Vanninen kokosi keskiviikon kilpailuissa 3?666 pistettä.

- Juoksut menivät hyvin, mutta kenttälajit huonosti. Korkeushyppy varsinkin oli tosi huono. Kuulassa tuli aika huono perustyöntö, Vanninen kommentoi tiedotteessa.

Toiseen kilpailupäivään Vanninen lähtee hakemaan parempia suorituksia.

- Toivottavasti menee kenttälajeissa vähän paremmin kuin tänään.

Aamukilpailuissa Vanninen teki 100 metrin aitajuoksussa ennätyksensä 13,52 navakkaan vastatuuleen, mutta jäi korkeushypyssä keskinkertaiseen tulokseen 172.

Iltakilpailut keskeytettiin puoleksitoista tunniksi rajun myrskytuulen ja kaatosateen vuoksi.

Ennen myrskyn yltymistä Vanninen voitti kuulantyönnön tuloksella 14,18. Vannisen ennätys on 14,90, mutta viime kesänä kuula lensi vain 13,30 metriä, kun Vanninen voitti Nairobissa maailmanmestaruuden.

Avauspäivän päätöslajissa 200 metrillä Vanninen runttasi 24,49. Juoksu kantoi hyvin loppuun saakka ja oma ennätys parani 0,34 sekuntia.

Vannisella on kilpailussa kaksi kovaa haastajaa. Saksan Sandrine Sprengel on jäänyt hänestä vain 75 pistettä ja Ranskan Lune Goureau 89 pistettä.

Vanninen voitti viime kesänä alle 20-vuotiaiden Euroopan mestaruuden Tallinnassa ja alle 20-vuotiaiden maailmanmestaruuden Nairobissa.

Naisten seiväshypyn finaali siirrettiin huonon sään takia. Silja Andersson ja muut finalistit hyppäävät keskiviikon sijasta torstaina.

Anna Pursiainen sijoittui naisten 100 metrin välierässään seitsemänneksi ajalla 11,69 ja sijoittui kokonaistuloksissa sijalle 19.

- Ihan ok juoksu siihen nähden, että juoksu siirtyi kahdella tunnilla ja oli aika märät olo. Voi olla semityytyväinen. Ei mikään nappionnistuminen, Pursiainen sanoi.

Suomen ja Yhdysvaltain kaksoiskansalainen Katriina Wright oli naisten 400 metrin välierässään kuudes ajalla 53,95. Wright sijoittui kokonaiskilpailussa 16:nneksi. Eurooppalaisista hän oli neljänneksi paras.

jeudi 4 août 2022 12:14:00 Categories: Ilta Sanoma Yleisurheilu