Makeat mansikat, ranskankermalla maustettu kermavaahto ja täyteläinen kakkupohja sopivat hyvin yhteen.
Pistaasit värjäävät kakkupohjan sisältä vihertäväksi, mikä paljastuu vasta leikattaessa. Kuva: Tuomas Kolehmainen
Lempeän pähkinäinen ja kermainen pistaasi on tuttu etenkin Lähi-idän ja Intian keittiöistä. Se sopii hyvin niin leivontaan kuin ruoanlaittoonkin.
Tässä loppukesän mansikkakakussa se antaa rakennetta, väriä ja makua kakkupohjalle. Pistaasit kannattaa tätä reseptiä varten jauhaa lähes täysin jauheeksi. Liian hienoa jauhetta kannattaa kuitenkin välttää, jotta pähkinät eivät muutu tahnaksi.
Pistaasien lisäksi kakkupohjaan tulee kuivina aineina vain vähän vehnäjauhoja, joten pohja on ihanan mehevä ja kuohkea.
Pistaasijauhe värjää kakun hennon vihertäväksi, mikä on hauska yllätys kakkua leikattaessa. Täyteläisen makuinen kakkupohja saa päälleen ranskankermalla maustettua kermavaahtoa sekä viipaloituja mansikoita.
Katso ohje Sopasta!
TetraSys Oy.