Kaikista isoimmista kesäkurpitsoista kannattaa poistaa pehmeä keskusta.
Tuore tilli on tyypillinen mauste myös kreikkalaisessa keittiössä. Kuva: Panu Pälviä
Kesäkurpitsaa! Nyt on taas tuon useimmiten vihreän, mutta myös keltaisen, vaalean tai raidallisen, kasviksen parhain satoaika.
Mehevästä kesäkurpitsasta syntyy ihanat kreikkalaishenkiset kasvispihvit vaikka burgerin väliin tai esimerkiksi perunoiden kanssa syötäväksi. Miedon makuinen kesäkurpitsaraaste maustetaan valkosipulilla, kesäsipulilla sekä sitruunankuorella ja tuoreella tillillä.
Pihveihin murustellaan myös tietysti kreikkalaista fetaa. Pientä rapeutta ja rakennetta ne saavat pinjansiemenistä.
Pihvit voi paistaa esimerkiksi lettupannulla. Paistamisessa maltti on valttia niin ajan kuin lämpötilankin suhteen. Paistamisen ohessa ehtii hyvin valmistaa myös tsatsikin, jonka senkin voi tehdä kesäkurpitsasta kurkun sijaan.
Katso ohje Sopasta!
TetraSys Oy.