Helppo kesäinen tiramisu on raikas ja kevyen pehmeä - täyte kuohkeutuu kermalla. Tiramisun voi tehdä myös jo edellisenä päivänä koristelua vaille valmiiksi.
Lisää koristeluun halutessasi syötäviä kukkia. Kuva: Reetta Pasanen
Tiramisu on klassikkojälkiruoka, johon saa helposti uutta twistiä vaihtamalla keksien kostutusliemen ja lisäämällä keksikerrosten väliin esimerkiksi marjoja tai hilloa.
Täytteeseen vatkataan munien sijaan kermaa.
Tämä tiramisuohje luottaa kesän punaisiin marjoihin. Täyteläisen pehmeän kerma-mascarponevaahdon lisäksi keksikerrosten väliin tulee ohueksi viipaloituja mansikoita.
Savoiardikeksit kastetaan kahvin sijaan appelsiinimehuun, jonka ansiosta kokonaisuus pysyy raikkaana ja väri vaaleana.
Tiramisu koristellaan tyypillisesti kaakaojauheella juuri ennen tarjoilua, mutta kaakao korvataan tässä kesäisessä versiossa pakastekuivatuista vadelmista jauhetulla jauheella.
Katso ohje Sopasta!
TetraSys Oy.