Pehmeä ricottatäyte yhdistyy rapeaan leipämuruun tässä kesäisessä kesäkurpitsapiiraassa.
Piirakka saa makua sitruunalla ja persiljalla maustetusta leipämurusta. Kuva: Tuomas Kolehmainen
Spiraalimaisesti asetellut kesäkurpitsaviipaleet tekevät piirakasta kauniin.
Kesäkurpitsasato kypsyy kovalla vauhdilla. Tähän helppoon piirakkaan saat upotettua kaksi pientä kesäkurpitsaa.
Piirakka kannattaa tehdä irtopohjavuokaan, jolloin reunoista saa riittävän korkeat täytettä varten. Tavallinen nypittävä taikina saa makua sitruunasta sekä rakennetta kaurahiutaleista.
Täyte muodostuu pehmeästä ricottajuustosta sekä turkkilaisesta jogurtista. Kananmunat hyydyttävät sen sopivaksi.
Kesäkurpitsat viipaloidaan ohuiksi ja ladotaan melko tiiviisti täytteen päälle piirakkavuokaan. Sillä välin kun piirakka kypsyy uunissa tehdään pannulla viimeisen silauksen antava rapea leipämuru.
Katso ohje Sopasta!
TetraSys Oy.