Ilta Sanoma

Myöhässä maksetuista mätkyistä ja kiinteistöverojen koroista kertyi valtiolle seitsemän miljoonan euron potti viime vuonna.

Kuva: Vesa Moilanen/Lehtikuva

Myöhässä maksettujen mätkyjen ja kiinteistöverojen koroista kertyi Suomen valtiolle viime vuonna noin seitsemän miljoonaa euroa, Verohallinto kertoo tiedotteessaan.

Viime vuonna 300?000 ihmistä maksoi jäännösveronsa eli mätkynsä myöhässä. Kiinteistöveronsa maksoi myöhässä puolestaan yli puoli miljoonaa suomalaista.

Myöhässä maksetuista mätkyistä kertyi maksettavaksi korkoa lähes kuusi miljoonaa euroa ja kiinteistöveroista noin miljoonan euron verran.

- Vaikka suuri osa suomalaisista on tunnollisia veronmaksajia, esimerkiksi yllätyksenä tulleen jäännösveron maksaminen voi osalla jäädä viipymään pitkäksikin aikaa. Esimerkiksi noin 40?000 suomalaisella on edelleen maksamatta mätkyjä, joiden eräpäivä oli viime vuoden puolella, sanoo ylitarkastaja Irene Laine Verohallinnon tiedotteessa.

Verottaja muistuttaa, että myöhästyneestä verosta kertyy korkoa jo eräpäivää seuraavasta päivästä alkaen. Viivästyskorko on 7 prosenttia.

Verohallinto suosittelee e-laskun ottamista käyttöön, jotta mätkyt ja kiinteistövero eivät jäisi unohduksen takia maksamatta.

E-lasku pitää ottaa verkkopankissa käyttöön viimeistään kolme viikkoa ennen laskun eräpäivää.

Mätkyjen ja kiinteistöverojen eräpäivä riippuu verotuksen päättymispäivästä. Oman eräpäivän voi tarkistaa OmaVerosta.

Yleisin mätkyjen maksupäivä on 1. elokuuta eli ensi viikon maanantaina. Silloin jäännösvero erääntyy noin 300?000 suomalaisella.

Jos rahat ovat tiukassa, Verohallinnon kanssa voi tarvittaessa sopia maksujärjestelystä. Sitä voi hakea, jos maksuvaikeudet ovat tilapäisiä, aiemmat maksujärjestelyt Verohallinnon kanssa hoidettu eikä velkoja ole ulosotossa.

Ilta Sanoma
mercredi 27 juillet 2022 13:36:00 Categories: Ilta Sanoma Taloussanomat

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS

Suomi sisu kantaa

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.