Kaksikko Heliövaara ja Glasspool ottivat ensimmäisen nelinpelin ATP500-turnausvoiton sunnuntaina Saksassa." /> Kaksikko Heliövaara ja Glasspool ottivat ensimmäisen nelinpelin ATP500-turnausvoiton sunnuntaina Saksassa." />

YLE

Suomalais-brittiläispari Harri Heliövaara ja Lloyd Glasspool voittivat Hampurin ATP500-tennisturnauksen nelinpelifinaalin. Kaksikko kukisti finaalissa turnauksen neljänneksi sijoitetut Intian Rohan Bopannan ja Hollannin Matwe Middelkoopin suoraan kahdessa erässä 6-2, 6-4.

Middelkoop oli Heliövaaralle entuudestaan hyvin tuttu, sillä viime vuonna he voittivat yhdessä Moskovan ATP250-turnauksen. Ranskan avoimien puolivälierissä Bopanna / Middelkoop päihitti suomalaisbrittiläiskaksikon kuukausi sitten.

- Muistamme edelleen tuon ottelun, pelasitte niin hyvin silloin. Nyt tilanne on tasan, te pelaatte edelleen loistavaa tennistä. On ikävää ottaa teiltä tämä voitto, kiitos finaalista, Heliövaara kommentoi finaalin jälkeen.

Heliövaaralle Hampurin turnausvoitto oli ensimmäinen ATP500-turnausvoitto. Voiton myötä Heliövaara nousee nelinpelirankingin sijalle 25. Se on hänen uransa paras rankingsijoitus.

Voitto parantaa myös Heliövaaran ja Glaspoolin asetelmia loppukautta ajatellen. Heliövaara pohti blogissaan jo Hampurin puolivälierävoiton jälkeen, että heillä taitaa olla jo varmistunut jo paikka elokuun alun Montrealin sekä Cincinnatin Masters-turnauksiin. Nyt turnausvoiton myötä rankingpisteitä tuli roimat 500.

Heliövaaran ja Glasspoolin asemat kohenivat ajatellen myös marraskuussa kauden päättävää finaaliturnausta Torinossa. Siihen pääsee tänä vuonna kahdeksan eniten rankingpisteitä kerännyttä nelinpeliparia. Nyt Heliövaara ja Glasspool nousevat tämän vuoden listalla seitsemänneksi.

Heliövaara kertoi jo välierän jälkeen, että massakentällä pelaaminen on sujunut Glasspoolin kanssa tänä vuonna aiempaa paremmin.

- Meillä on tosi selkeä suunnitelma, mitä me toteutetaan siitä, miten me syötetään ja miten me palautetaan. Me pelataan erittäin hyvin yhteen Lloydin kanssa, niin se on aika kivaa silloin, Heliövaara kommentoi lauantain välierävoiton jälkeen.

Harri Heliövaara ja Lloyd Glasspool ulos Wimbledonista tiukan taiston päätteeksi - suomalaisen syöttö takkusi ratkaisun hetkillä: "Viides erä ottaa kyllä päähän"

Harri Heliövaara lähellä ATP-turnausvoittoa - katso kuvat lontoolaisyleisön villinneestä pelastuksesta: "Nautimme joka hetkestä"

Heliövaaran ja Glasspoolin taika murtui ja uskomaton tie katkesi puolivälieriin - "Se jäi muutamasta pisteestä vajaaksi"

dimanche 24 juillet 2022 18:22:33 Categories: YLE tennis