Ilta Sanoma

Tämä herkullinen ja kaunis mangomousse sopii vegaaniseen ruokavalioon. Sen voi tehdä myös gluteenittomaksi.

Helppo ja näyttävä jälkiruoka sopii moneen erilaiseen ruokavalioon.

Helppo ja näyttävä jälkiruoka sopii moneen erilaiseen ruokavalioon. Kuva: Taru Vihavainen

Laseihin kasattavat jälkiruoat ovat nopeita valmistaa ja ne eivät tarvitse hyydyttämistä. Näin saat kesäiselle illalliselle sopivat jälkiruoat valmiiksi hyvissä ajoin.

Jos vierailla on erilaisia ruokavaliota, tämä monelle sopiva herkku voi olla loistava ratkaisu.

Näyttävä, mutta helppo mousse on valmistettu ilman eläinperäisiä tuotteita. Kun vielä valitset kekseiksi gluteenittomat tuotteet, se sopii myös gluteenittomaan ruokavalioon.

Silloin tulee tarkastaa myös muiden käytettävien tuotteiden gluteenittomuus. Isoissa marketeissa on saatavilla keksejä, jotka ovat vegaanisia sekä gluteenittomia.

(4 annosta)

Pohja:

50 g vegaanisia keksejä

Täyte:

1 mango

1 ½ dl vegaanista vispiä

2 rkl tomusokeria

150 g vegaanista levitettä (maustamaton)

Koristeluun:

tuoreita marjoja

Murskaa pohjan keksit hienoksi muruksi.

Kuori mango ja leikkaa siitä hedelmäliha pois kiven ympäriltä. Laita kivi pois ja soseuta mango.

Siivilöi mangosose, jotta saat moussesta silkkisen tasaista.

Siivilöi mangosose, jotta saat moussesta silkkisen tasaista.

Siivilöi mangosose, jotta saat moussesta silkkisen tasaista. Kuva: Taru Vihavainen

Vatkaa vegaaninen vispi vaahdoksi tomusokerin kanssa. Notkista toisessa kulhossa vegaaninen levite ja lisää sen joukkoon mangosose. Jätä hieman mangososetta annosten koristeluun.

Nostele lopuksi vaahto joukkoon, mutta jätä vaahtoa myös koristelua varten.

Nostele lopuksi vispattu vaahto mangososeen joukkoon, mutta jätä hieman vaahtoa sekä mangososetta koristelua varten.

Nostele lopuksi vispattu vaahto mangososeen joukkoon, mutta jätä hieman vaahtoa sekä mangososetta koristelua varten. Kuva: Taru Vihavainen

Lusikoi lasien pohjalle ensin keksimurskaa. Lisää sen päälle mangomoussea.

Lusikoi annosten päälle vielä ohut kerros mangososetta ja pursota lopuksi vaahdosta pieni koriste. Viimeistele tuoreilla marjoilla.

Lusikoi ensin lasien pohjalle keksimurskaa. Lisää sen päälle mangomoussea. Lusikoi päälle vielä ohut kerros mangososetta

Lusikoi ensin lasien pohjalle keksimurskaa. Lisää sen päälle mangomoussea. Lusikoi päälle vielä ohut kerros mangososetta Kuva: Taru Vihavainen

Pursota vaahdosta pieni koriste annosten päälle. Viimeistele tuoreilla marjoilla.

Pursota vaahdosta pieni koriste annosten päälle. Viimeistele tuoreilla marjoilla. Kuva: Taru Vihavainen

Taru Vihavainen on alkuperäiseltä ammatiltaan fysioterapeutti. Kaikki alkoi ristiäiskakusta, joka sai hänet kiinnostumaan leivonnasta enemmän.

Vihavainen aloitti Pullahiiren leivontanurkka -blogin pitämisen vuonna 2006 ja jäi sille tielle. Hän on myös kirjoittanut kolme leivontakirjaa. Lisäksi hän pitää leivontakursseja ja suunnittelee yrityksille reseptejä.

Taru Vihavainen haluaa kannustaa erityisesti vanhempia ottamaan lapset mukaan keittiöön.

Kuva: Tuomas Vihavainen

Ilta Sanoma
dimanche 24 juillet 2022 14:30:00 Categories: Ajankohtaista Ilta Sanoma

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS

Suomi sisu kantaa

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.