Ilta Sanoma

Hyvin maustettu liemi antaa broilerille paljon makua.

Broileri on kypsää, kun sisälämpötila on vähintään 75 astetta ja lihasneste kirkasta.

Broileri on kypsää, kun sisälämpötila on vähintään 75 astetta ja lihasneste kirkasta. Kuva: Sami Repo

Kokonaisen broilerin grillaaminen voi tuntua haastavalta. Riskinä onkin, että se kypsyy tai maustuu epätasaisesti. Näitä ohjeita seuraamalla saat kuitenkin takuulla maistuvaa ja mehevää broileria.

Aivan hetken mielijohteesta broilerin grillaamiseen ei kannata ryhtyä, sillä kaikista oleellisin asia tasaisen maustumisen ja mehevyyden takana on broilerin pitkä suolakylpy. Broileri siis upotetaan maustettuun ja valkoviinillä ryyditettyyn liemeen vuorokauden ajaksi.

Vasta sen jälkeen on aika kuumentaa grilli ja tehdä mehevyyden takaava sekä upean makuisen pinnan aikaansaava valkosipuli-sitruunavoi. Tätä voita sivellään hyvin ahkerasti broilerin pinnalle grillissä, aina kääntämisen jälkeen.

Grillaaminen helpottuu sillä, että broilerin leikkaa vatsapuolelta auki. Näin sen saa levitettyä tasaisemmin paistoritilälle.

Katso ohje Sopasta!

Ilta Sanoma
jeudi 21 juillet 2022 21:00:00 Categories: Ajankohtaista Ilta Sanoma

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS

Suomi sisu kantaa

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.