Keskellä Savonjokea sijaitsevan Saarikentän olosuhteet täytyy ottaa huomioon pelitaktiikassa. Vaaratilanteita yritetään ehkäistä etukäteen." /> Keskellä Savonjokea sijaitsevan Saarikentän olosuhteet täytyy ottaa huomioon pelitaktiikassa. Vaaratilanteita yritetään ehkäistä etukäteen." />

YLE


Vimpelissä vietettiin viime viikolla pesisfestivaalia. Viikon alussa pelatussa miesten superpesiksen ottelussa nähtiin erikoinen ja hurjan näköinen tilanne.

Hyvinkään Tahkon koppari Teemu Nurmio yritti napata palloa räpyläänsä, mutta kompastui kentän laidalla ja syöksyi pää edellä Saarikenttää ympäröivään Savonjokeen.

Videoklippi molskahduksesta jokeen on levinnyt sosiaalisessa mediassa laajasti ja sitä on ihmetelty eri puolilla maailmaa. Pelaaja ei loukkaantunut, mutta tilanteessa olisi voinut käydä pahasti, jos vastassa olisi ollut kivi.

Vimpelin Vedon puheenjohtaja Jari Lakaniemi kertoo, että vierasjoukkueet käyvät usein ennen peliä tarkistamassa kentän ympäristön.

- Joukkueenjohtajat varoittavat, että käykää vilkaisemassa, missä on kiviä ja mistä tohtii mennä. Mutta kyllä sinne 99 prosenttisesti mennään jalat edellä.

Vakavia loukkaantumisia ei ole jokeen kaatumisen vuoksi tapahtunut. Vaaratilanteita yritetään ehkäistä myös poistamalla isoja ja teräviä kiviä sekä puun kantoja joenvarrelta. Joen virtaus ja jäät kuitenkin kuljettavat kiviä aina uusille paikoille.

Ainutlaatuinen pesäpallostadion

Vimpelin Saarikenttä on ainoa kokonaan veden ympäröimä pesäpallokenttä Suomessa. Ponkilan pesäpallostadion Muhoksella sijaitsee myös saaressa, mutta se ei vaikuta pelaamiseen, sillä saari on paljon suurempi kuin Vimpelissä.

Pesäpalloliiton toiminnanjohtaja Vesa Rämet arvioi, että Saarikentän erikoisesta sijainnista on jonkin verran hyötyä kotijoukkue Vimpelin Vedolle.

- Kenttä on ollut äärimmäisen pitkään tuolla saarella, niin kyllähän se tulee jo äidinmaidossa, miten siellä pelataan, Rämet sanoo.

Saarikenttää alettiin rakentamaan vuonna 1935 kolmesta saaresta yhdistetylle maa-alueelle. Nykyinen katsomo on peräisin vuodelta 1990.

The Saarikenttä stadium in Vimpeli is home to one of Finnish baseball's biggest teams.
Vimpelin Saarikentälle kuljetaan siltaa pitkin, sillä se sijaitsee täyttömaalla, keskellä Savonjokea.Yle / Ronan Browne

- Toisaalta jokaiselle kotikenttä on se paikka, jossa harjoitellaan ja pelataan paljon, ja kaikki kentän ominaisuudet osataan hyödyntää omassa pelissä. Yhtälailla muillekin on kotikenttäetu, Rämet lisää.

Vimpelin Vedon puheenjohtaja Jari Lakaniemi uskoo, että niin Saarikenttä kuin muutkin Suomen pesäpallokentät ovat kaikille joukkueille tuttuja, sillä pelaajat ja joukkueenjohtajat seuraavat pelejä tarkasti.

Kentän sijainti täytyy ottaa huomion pelitaktiikassa

Vesa Rämeen mukaan kentän sijainti vaikuttaa siihen, minkälaisia pelaajia Vimpelistä tulee. Kun Saarikentällä pelataan junioripeleistä lähtien, joukkueista kehittyy sellasia, jotka pystyvät hyödyntämään kentän ominaisuuksia.

- Vimpeli on aina perinteisesti ollut todella vahva lyöntijoukkue ja tämä kenttä mahdollistaa sen.

Saarikentällä pitkää lyöntiä on vaikea katkaista ja jokeen päätyvästä läpilyönnistä tulee yleensä juoksu.

- Se onnistuu tällä kentällä ehkä helpommin kuin monella muulla, koska palloa on vaikea hakea joesta varsinkin keväisin, kun on paljon vettä, Jari Lakaniemi sanoo.

Voiko niin käydä, että pelissä käytetyn pallon sijaan joesta löytyykin toinen pallo?

- Ei voi. Tottakai jokeen on voinut lentää harjoituksissa pallo, mutta nämä pelissä käytetyt pallot ovat merkittyjä, vastaa Lakaniemi.

Mitä ajatuksia juttu herätti? Voit osallistua keskusteluun keskiviikkoon 20.7. kello 23:een saakka.

mercredi 20 juillet 2022 00:30:00 Categories: YLE pesäpallo

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS

Suomi sisu kantaa

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.