Majoneesi sopii dippaamisen lisäksi marinoimiseen.
Kunnolla kuuma grilli saa aikaan kauniit paistoraidat Kuva: Ninna Lindström
Lihaa on marinoitu majoneesissa jo vuosia, mutta tekniikka sopii myös kasviksille.
Majoneesi koostuu öljystä ja kananmunasta, jotka takaavat mehevän sekä hieman rapean pinnan kasviksiin. Maustettu majoneesi hierotaan kunnolla kasvisten pintaan, ja niiden annetaan maustua ainakin tunnin ajan. Kun ne sen jälkeen grillaa kuumassa grillissä nopeasti napakoiksi, on herkkulisuke valmis.
Majoneesimarinadin voi maustaa mieleisellään tavalla. Savupaprika ja kumina tuovat makuun syvyyttä. Valmistettavat kasvikset kannattaa leikata paloiksi niin, että ne kypsyvät grillissä samaan tahtiin.
Katso ohje Sopasta!
TetraSys Oy.