Hamina Tattooseen kutsutaan yleensä sotilassoittokuntia neljästä tai viidestä maasta. Tänä vuonna kaukaisimmat vieraat tulevat Trinidad ja Tobagosta. " /> Hamina Tattooseen kutsutaan yleensä sotilassoittokuntia neljästä tai viidestä maasta. Tänä vuonna kaukaisimmat vieraat tulevat Trinidad ja Tobagosta. " />

YLE


Sotilasmusiikkifestivaali Hamina Tattoo huipentuu loppuviikosta järjestettäviin marssishow-tapahtumiin.

Tattoossa vierailee tänä vuonna sotilassoittokuntia Hollannista, Saksasta, Skotlannista sekä Trinidad ja Tobagosta. Suomesta ovat mukana Puolustusvoimien ja Laivaston soittokunnat sekä Rakuunasoittokunta.

Hamina Bastionin marssishowssa esiintyvät kaikki vierailevat soittokunnat ja tänä vuonna lavalla on yhtaikaa noin 500 soittajaa. Showssa on mukana myös mm. tanssijoita, kuoro ja Rakuunakillan ratsukoita.

Oranssin lipputornin katolla liehuu Ukrainan lippu.
Haminan lipputornissa liehui Ukrainan lippu.Satu Krautsuk / Yle

Ilman raskasta agendaa

Haminaan on odotettu Tattoo-viikolle noin sataatuhatta kävijää.Kahden vuoden välein järjestettävässä tapahtumassa on sotilasmusiikin lisäksi lähes sata oheistapahtumaa. Hamina Tattoon taiteellisen johtajan Lassi Ikäheimon mukaan Tattoosta on muodostunut eräänlainen rauhantyön tekijä.

- Sotilassoittokunnat, sotilasasiamiehet ja diplomaatit ympäri maailmaa tapaavat toisiaan ilman raskasta agendaa. Kohtaamisissa syntyy vapautunutta keskustelua musiikista ja kulttuurista. Totta kai tässä tilanteessa on joitakin valtioita joita ei ole kutsuttu mukaan, mutta periaate on sama, sanoo Ikäheimo.

Tänä vuonna kutsuttujen joukosta puuttuu Venäjä. Maa on osallistunut lähes kaikkiin Hamina Tattoisiin alkaen vuodesta 1990, jolloin tapahtuma järjestettiin ensimmäisen kerran.

jeudi 14 juillet 2022 21:43:00 Categories: YLE kotimaa

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS

Suomi sisu kantaa

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.