STT

Kuka pysäyttäisi Vimpelin Vedon - joukkueen voittokululle ei tunnu löytyvän loppua

STT - logo STT 16.07.2022 01:21:11 STT
Teemu Kinnunen on Vimpelin Vedon lukkari. LEHTIKUVA / Roni Rekomaa

Pasi Peltola

Superpesiksen kärkijoukkue Vimpelin Veto otti huippukohtaamisessa Sotkamon Jymyä vastaan jo kauden 11. peräkkäisen voittonsa. Saarikentän kohtaamisesta irtosi kaksi pistettä isännille voittolukemilla 1-0 (4-2, 3-3).

Kainuulaisillakin oli alla neljän voiton putki. Vedolta on lipsunut viimeisimpien 11 ottelunsa aikana piste vain Kempeleen Kirille ja Hyvinkään Tahkolle.

- Vain hyvillä lyönneillä sai juoksuja, ja niitä meillä oli muutama enemmän. Lopussa pääsin irrottamaan etenijöitä yleisön tarjoaman metelin turvin. Pelimme on hyvällä tolalla, myhäili Vedon savolaislukkari Teemu Kinnunen.

Avausjakso oli kahden jokerin näytös. Vedon Janne Mäkelä löi kahdella iskulla neljä juoksua, kun ajolähdön puhkaisu kopparien välistä tuotti kolme tavallista juoksua. Jymyn Roope Korhonen sivalsi liki identtiset lyönnit, mutta hänen ajolähdön puhkaisunsa takaa pomppasi epäonnisesti takaisin koppareille ja tuotti vain yhden juoksun.

Toisellakin jaksolla kaksi juoksua lyönyt Mäkelä takasi isännille johtolukemat 3-1. Kalle Kuosmanen toi kuitenkin vieraille Roope Korhosen ja Aapo Komulaisen kotiuttamana juoksut, joilla jakson tasatulos nipisti Vedon pistepotista yhden.

Vedon palkitut olivat kahdeksasta kotiutuspaikasta kuusi juoksua lyönyt Mäkelä (8 kärkilyöntiä/10 yritystä) ja vaihtaja Aleksi Lassila (7/8).

Jymystä onnistuivat 50-prosenttisella teholla kolme juoksua lyönyt Roope Korhonen (6/13) ja kaksi juoksua tuonut ykköskärki Kuosmanen (5/8).

Kouvolan Pallonlyöjät otti maltilla vakuuttavan voiton Koskenkorvan Urheilijoista lukemin 2-0 (4-1, 3-0). Suora kahden jakson tappio oli Koskenkorvalle peräti kahdeksas peräkkäinen.

Koplalle avausjakson voiton taanneet juoksut löivät jokerit Ossi Meriläinen ja Juho Hacklin sekä seitsemän ottelun ja yli kuukauden tauon jälkeen kentille palannut lukkari Janne Kivipelto. Meriläinen iski kotiutuksista kaksi.

Toisenkin jakson voittojuoksu oli Meriläisen käsialaa. Arttu Ruuska oli tauon jälkeen mukana juoksutalkoissa sekä kotiuttajana että etenijänä.

KPL:n tehomiehet olivat 50-prosenttisella teholla kolme juoksuaan lyönyt Meriläinen (4/7) ja lukkari Kivipelto (2/3).

Ilmajokisista erottuivat ykköskärjen vaihtaja Ville Vaittikoski (5/7) ja lukkari Lauri Vuollo (1/1).

Pääsarjapeleissä on nähty viime viikkoina kovin vähän yllätyksiä, mutta Kempeleen Kirin kotitappio pitkämatkalaiselle Imatran Pallo-Veikoille oli melkoinen paukku. KeKi nöyrtyi numeroin 0-2 (1-3, 1-2). IPV:llä oli pohjalla vain yksi piste edeltäneistä viidestä ottelustaan.

Kiri sai avausjakson viidestä kolmostilanteestaan aikaan vain kolme kotiutusyritystä. IPV:n jaksovoiton pääarkkitehti oli sen juoksuista kaksi lyönyt ja yhden tuonut Miitri Pesonen.

Toisella jaksolla Sasu Toikan ja Konsta Hyötyläisen vieraille lyömät juoksut riittivät takaamaan IPV:lle täyden kolmen pisteen potin.

Kirin sitkeimmät olivat polttaja Topi Korhonen (3/3) ja yhden juoksun tuonut koppari Teemu Isoketo (4/6).

IPV:n sankareita olivat lukkari Rasmus Surakka (0/0) ja kolmosen hihaansa saanut Pesonen (5/8).

samedi 16 juillet 2022 04:21:11 Categories: STT