Ilta Sanoma

Retkeilyeväät voi tehdä itse pienellä vaivalla.

Raikas hernehummus tasapainottaa vartaiden mausteisuutta.

Raikas hernehummus tasapainottaa vartaiden mausteisuutta. Kuva: Sami Repo

Retkeilyn suosio on noussut pilviin kuluneiden pandemiavuosien aikana. Hyvät eväät tekevät retkeilystä vielä mukavampaa!

Jos patikkamatka on kestää tunteja tai on kovakin helle, täytyy eväiden tarjota tarpeeksi energiaa. Nuotiopaikalla voi nauttia esimerkiksi itsetehtyjä mausteisia lihavartaita sekä hernehummusta.

Karitsanjauheliha saa makua itämaisesta ras el hanout -mausteseoksesta sekä chilihiutaleista. Jauheliha ja mausteet sekoitetaan tasaiseksi massaksi, joka muotoillaan varrastikkujen ympärille. Vartaat kannattaa tehdä edellisenä päivänä ja pakastaa. Ne sulavat sopivasti matkalla nuotiopaikalle ja samalla pitävät muut eväät - kuten hernehummuksen - kylmänä.

Vartaat kypsyvät meheviksi, kun ne siirtää sivuun kuumimman hiilloksen päältä pinnan ruskistumisen jälkeen.

Katso ohje Sopasta!

Ilta Sanoma
vendredi 15 juillet 2022 23:00:00 Categories: Ajankohtaista Ilta Sanoma

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS

Suomi sisu kantaa

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.