Retkeilyeväät voi tehdä itse pienellä vaivalla.
Raikas hernehummus tasapainottaa vartaiden mausteisuutta. Kuva: Sami Repo
Retkeilyn suosio on noussut pilviin kuluneiden pandemiavuosien aikana. Hyvät eväät tekevät retkeilystä vielä mukavampaa!
Jos patikkamatka on kestää tunteja tai on kovakin helle, täytyy eväiden tarjota tarpeeksi energiaa. Nuotiopaikalla voi nauttia esimerkiksi itsetehtyjä mausteisia lihavartaita sekä hernehummusta.
Karitsanjauheliha saa makua itämaisesta ras el hanout -mausteseoksesta sekä chilihiutaleista. Jauheliha ja mausteet sekoitetaan tasaiseksi massaksi, joka muotoillaan varrastikkujen ympärille. Vartaat kannattaa tehdä edellisenä päivänä ja pakastaa. Ne sulavat sopivasti matkalla nuotiopaikalle ja samalla pitävät muut eväät - kuten hernehummuksen - kylmänä.
Vartaat kypsyvät meheviksi, kun ne siirtää sivuun kuumimman hiilloksen päältä pinnan ruskistumisen jälkeen.
Katso ohje Sopasta!
TetraSys Oy.