Autotoday

Rallisprintin SM-kausi jatkui Vaalassa

Autotoday - logo Autotoday 09.07.2022 23:06:02 Clas von Bell

Kuusiosaisen Rallisprint SM-sarjan neljännet pisteet jaettiin lauantaina 9.7. Vaalassa. Säräistenniemen radalla ajettu Happy Beach SM Asfalttisprint tarjosi jälleen tiukkaa kilvanajoa joka luokassa.

Kaksivetoluokissa yleiskilpailun nopeimmasta suorituksesta vastasi Markus Sutinen (SuonUA) BMW 318:lla, joka oli kolmantena ensimmäisen kierroksen jälkeen. Huippuveto ja reilu kahden sekunnin aikaparannus nostivat Sutisen kuitenkin päivän voittajaksi haastavalla Happy Beachin asfalttiradalla.

Myös toiseksi noussut Mikko Koivula (SAU) M3 BMW:llään paransi aikaansa mukavasti toisella kierroksella ja nousi toiseksi. Eroa voittaneeseen Sutiseen kertyi lopulta 0,73 sekuntia. Kolmanneksi ajoi ensimmäisen kierroksen jälkeen johdossa ollut AL-Härmän Petri Jussila Toyota MR2:lla, joka jäi kärjestä kaksi sadasosaa vajaa sekunnin.

Sarjan pistetilanteessa ei kuitenkaan suuria muutoksia kärjen osalta nähty, sillä koko kauden piikissä ajaneet Henri Hokkala (AL/AKU-Jkl) ja Marko Heikkilä (MynUA) ottivat omista luokistaan voitot. Hokkala johtaa sarjaa nyt 49,5 pisteellä, Heikkilällä on koossa 46,5 pistettä. Jussila sen sijaan otti luokkavoiton turvin kovan harppauksen ja nousi sarjan kolmanneksi 42,5 pisteellä.

Hallia Happy Beachin kunkku

Nelivedoissa sprinttiautojen puolella Mäntsälän Moottorikerhon Tuukka Hallia Mitsubishi Lancer Evo 6:lla oli koko kilpailun nopein kuljettaja ja palasi jälleen voittokantaan yhden kakkossijan jälkeen. Hallialla on kasassa tältä kaudelta nyt kolme voittoa ja yksi kakkossija.

- Kaikki pistettiin peliin mitä autosta ja itsestä irtosi. Tässä on oltu vähän kipeänä koko viikko, joten aika paljon sai puristaa. Saatiin myös pidettyä mestaruustaistelu avoimena tämän voiton myötä, Hallia fiilisteli.

Rallisprinttikonkari Jari Lamminsivu Skoda Fabialla (HämUA) ajoi upean toisen kierroksen siivittämänä toiseksi, jääden Halliasta 0,55 sekuntia. Kolmanneksi päästeli Juho Mäki-Tammela Mitsubishi Lancerillaan (LakUA).

Ralliautoluokassa Juuso Metsälä (KeurUA) oli omaa luokkaansa ja otti jo kauden neljännen voittonsa neljästä mahdollisesta. Metsälä jatkaa näin sarjakärjessä täydellä 49,5 pisteen potillaan ennen Halliaa, jolla on kaksi pistettä vähemmän. Mäki-Tammela nousi kolmanneksi, matkaa johtavaan Metsälään on kuitenkin jo 15,5 pistettä.

Suomi Cupin puolella luokkavoittoihin ajoivat Kaisa Sistonen (NokUA) naisissa ja Ville Vatanen (K-KUA) otti voiton nuorissa. Matti Santti (KUA) oli nopein senioreissa.

Rallisprint SM-sarjan kaksi viimeistä osakilpailua ajetaan soralla, joista ensimmäisenä vuorossa on Raahessa 21.8. ajettava kisa.