Ilta Sanoma

Paahteinen sokeri ja vaniljainen tuorejuustotäyte ovat täydellinen kombo.

Runsaammat kierteet saat, kun rullaat kääretortun lyhyeltä sivulta.

Runsaammat kierteet saat, kun rullaat kääretortun lyhyeltä sivulta. Kuva: Panu Pälviä

Kääretorttu on tekemässä paluuta leivontasuosikiksi. On aika palauttaa mieleen vanhat niksit ja kokeilla uusia makuja.

Tähän kääretorttuun on haettu klassikkojälkkäri crème brûléen makuja. Ne on saatu paahtamalla sokeri pannulla kullanruskeaksi, jäähdyttämällä se levyksi ja sen jälkeen jauhamalla osa levystä hienoksi jauhoksi. Tätä paahdettua sokerijauhoa lisätään kääretortun tuorejuustotäytteeseen ja loppu levy pilkotaan koristeiksi.

Tortun pohja valmistuu gluteenittomasti perunajauhoista ja mantelijauheesta. Kuohkeaa ja onnistunutta pohjaa varten munien ja sokerin vaahdottaminen vaatii kärsivällisyyttä.

Kypsä pohja kumotaan sokeroidulle leivinpaperille ja kääritään heti kuumana rullaksi, jolloin repeämiä ei synny yhtä herkästi. Kun torttu on jäähtynyt, rulla avataan, täytetään ja rullataan uudestaan.

Katso ohje Sopasta!

Ilta Sanoma
samedi 9 juillet 2022 13:00:00 Categories: Ajankohtaista Ilta Sanoma

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS

Suomi sisu kantaa

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.