Sport Content

Helmareille upea salamamaali EM-avauksessa - sen jälkeen tuli kylmää kyytiä

Sport Content - logo Sport Content 08.07.2022 21:51:01 Sport Content

Suomi avasi ottelun todella pirteästi, mutta lopulta Espanja lasketteli 4-1-voittoon.

Linda Sallström vei Suomen jo ensimmäisellä minuutilla johtoon. Kyseessä oli yksi EM-historian nopeimmista maaleista koskaan.

Espanja ei kipsaantunut Suomen salama-alusta, vaan otti sittemmin pelin täysin hallintaansa.

26. minuutilla Espanja nousi tasoihin, kun se sai jo avausjakson yhdeksännen kulmansa. Irene Paredes pääsi puskemaan pallon verkkoon kenenkään estämättä.

Avausjakson lopussa Espanja siirtyi ottelussa myös ensi kertaa johtoon. Mapi Leonin keskitys löysi Aitana Bonmatin pään ja tämä puski ottelun voittomaalin.

Toisella jaksolla Espanja rummutti päälle ja Suomi yritti kestää kyydissä. Lopullinen ratkaisu nähtiin pelin 75. minuutilla, kun Lucia Garcia Cordoba kävi puskemassa numeroiksi 3-1. Suomen puolustaminen oli tässäkin tilanteessa suorastaan hämmentävän heikkoa. Loppunumerot 4-1 viimeisteli rangaistuspotkusta lisäajalla onnistunut Mariona Caldentey.

Ottelun lopputulos oli varsin odotettu. Suomelle ei uskottu olevan juuri mitään jakoja Espanjaa vastaan ja näin myös todella kävi. Espanja voitti ottelun maalipaikat tylysti 32-4-lukemin, joka kertoo kaiken olennaisen ottelusta.

Suomen urakka EM-kisoissa jatkuu seuraavaksi tiistaina. Silloin vastassa on Tanska. Tämän jälkeen Suomi kohtaa alkusarjassa vielä Saksan. Lohkon kaksi parasta etenee pudotuspeleihin.

samedi 9 juillet 2022 00:51:01 Categories: Sport Content