Ilta Sanoma

Bataattiranskalaiset maustetaan valkosipulilla ja tulisella paprikajauheella.

Lämpimän mausteiset bataattiranskalaiset dipataan raikkaaseen jugurttipohjaiseen tsatsikiin.

Lämpimän mausteiset bataattiranskalaiset dipataan raikkaaseen jugurttipohjaiseen tsatsikiin. Kuva: Airfryer-keittokirja

Sopivasti suolaisenmakeat ja rapsakat bataattiranskalaiset ovat ihana lisuke tai naposteltava. Ne ovat saavuttaneet jo melkein ranskanperunoiden veroisen suosion.

Bataattiranskalaisten valmistaminen itse kotona on kuitenkin sotkuista ja riskialtistakin puuhaa, kun öljyä kuumennetaan korkeisiin lämpötiloihin.

Airfryerilla eli ilmafriteerauskeittimellä bataattiranskalaiset kypsyvät vähemmällä rasvalla, helposti ja turvallisesti.

Airfryer-keittokirjan (Readme, 2022) ohjeella bataattiranskalaiset syntyvät alle puolessa tunnissa valmisteluineen ja paistamisaikoineen. Airfryer kuumenee nopeasti, joten sen kanssa ei tarvitse odotella.

Rapeita ranskalaisista saa, kun airfryerin paistokoria ei täytä liian tiheästi. Siksi bataattitikut kannattaa paistaa parissa erässä.

Näiden bataattiranskalaisten juju on mausteissa: valkosipulijauhe ja tulinen paprikajauhe antavat suolan ohella uudenlaista potkua makealle bataatille.

Dipiksi sopii esimerkiksi raikas tsatsiki, johon löydät myös ohjeen tästä jutusta. Tsatsikin voi valmistella jo etukäteen, sillä bataattiranskalaiset kypsyvät nopeasti.

350 g bataattia kuorittuna tai kuorineen

1 rkl oliiviöljyä

suolaa oman maun mukaan

0,5 tl valkosipulijauhetta

0,5 tl tulista paprikajauhetta

mustapippuria myllystä maun mukaan

Leikkaa bataatit suunnilleen samankokoisiksi tikuiksi. Sekoita niitä kulhossa yhdessä oliiviöljyn, suolan, valkosipulijauheen, paprikajauheen ja mustapippurin kanssa.

Säädä airfryer 200 asteeseen. Sivele paistokori öljyllä ja asettele siihen puolet bataattitikuista vieretysten.

Kypsennä bataattiranskalaisia ensin noin 5 minuuttia, ja sen jälkeen käännä niitä. Paista vielä toiset 5 minuuttia, tai kunnes ne ovat pinnalta rapeita ja sisältä kypsiä.

Paista loputkin ranskalaiset samalla tavalla ja tarjoile kuumina dipin kera.

1 pieni kurkku

0,5 tl suolaa

250 g maustamatonta kreikkalaista jugurttia

1 rkl sitruunan mehua

0,5 rkl oliiviöljyä

1 rkl tuoretta minttua hienonnettuna

1 valkosipulinkynsi murskattuna

Raasta kurkku karkeaksi raasteeksi. Laita kurkkusilppu siivilään, ripottele päälle suolaa ja aseta siivilä kulhon päälle.

Anna kurkkusilpun valua 15 minuuttia. Puristele ja kaada lopuksi ylimääräinen neste pois. Laita kurkkusilppu kulhoon ja sekoita tsatsikin muut ainekset siihen. Peitä kulho ja anna dipin vetäytyä jääkaapissa ennen tarjoilua.

Ilta Sanoma
vendredi 8 juillet 2022 18:17:00 Categories: Ajankohtaista Ilta Sanoma

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS

Suomi sisu kantaa

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.