Ilta Sanoma

Possun ulkofileepihvin paistamisessa kannattaa huomioida muutama seikka, jotta tulos ei ole kuiva.

Lihan grillaamisessa on hyvä käyttää aikaa. Lihan on hyvä olla huoneenlämmössä ennen grillaamista ja vetäytyä grillaamisen jälkeen.

Lihan grillaamisessa on hyvä käyttää aikaa. Lihan on hyvä olla huoneenlämmössä ennen grillaamista ja vetäytyä grillaamisen jälkeen. Kuva: Akseli Jalava

Jos on ostanut lihaa grillaamista varten, jokainen varmasti toivoo, että sen valmistaminen onnistuu. Yksi suosituimmista grillilihoista on possun ulkofileepihvi, mutta se myös pilataan todella usein, kertoo lihaliiketoiminnan johtaja Mikko Järvinen HKScanilta.

Mikko Järvinen kertoo, että yleisin virhe tekee possun ulkofileestä kuivan. Hän kertoo, mitä asioita sen grillaamisessa kannattaa huomioida, jotta ostetusta lihasta saa parhaan mahdollisen lopputuloksen.

-?Ensimmäinen virhe on se, että jääkaappikylmä liha laitetaan kuumaan grilliin, Järvinen sanoo.

Lihan on hyvä antaa olla huoneenlämmössä ennen grillaamista. Kun sen grillaaminen aloitetaan, paistamisen on hyvä olla rauhallista.

-?Pihviä ei kannata käännellä ja "törkkiä" koko ajan. Jos sitä myös kypsentää ilman tarkkaa kypsennysaikaa "mututuntumalla" ja lyö sen suoraan lautaselle, tulos voi olla kuiva.

Mikko Järvinen suosittelee paistamaan possun ulkofileepihviä seuraavasti:

Anna lihan olla huoneenlämmössä puoli tuntia ennen grillaamista.

Jos lihassa on marinadi, pyyhi sitä pois ennen grillaamista.

Lihan voi huljauttaa rypsiöljyssä, jotta se ei jää kiinni grilliin.

Laita liha kuumalle grillille.

Paistoaika riippuu lihan koosta, mutta yleisimmille possun ulkofileepihveille riittää 2-3 minuuttia per puoli.

Pihviä käännetään vain kerran, sitä ei tarvitse käännellä useita kertoja.

Hyvä merkki kääntämiselle on se, kun lihan pinta alkaa pisaroimaan. Silloin se on valmis käännettäväksi. Paista molempia puolia 2-3 minuuttia.

Paistamisen jälkeen pihvit nostetaan viideksi minuutiksi folioon vetäytymään.

-?Possun ulkofilepalalle voi käyttää myös paistolämpömittaria. Niin kutsutut pikalämpömittarit sopivat hyvin myös pihveille. Paistolämpömittareilla näkee heti lihan lämpötilan, Järvinen lisää.

-?Porsaanlihaa suositellaan kypsennettäväksi 70 asteeseen. Lihan voi laittaa vetäytymään jo 60-65 asteessa, sillä sen lämpötila nousee vielä foliokääreessä levätessä. Silloin liha pysyy mehevämpänä.

Juttu on julkaistu Ilta-Sanomissa alun perin 9.6.2021.

Ilta Sanoma
lundi 20 juin 2022 22:45:00 Categories: Ajankohtaista Ilta Sanoma

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS

Suomi sisu kantaa

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.