Mausteseos kiinnitetään maissien pintaan voisulan avulla.
Kuorrutetut maissit ovat näyttävä lisuke. Kuva: Tuomas Kolehmainen
Tuoreet maissit kuuluvat monella kesän ehdottomiin raaka-aineisiin. Moni kypsentää maissit grillissä, mutta todellista herkkua saa myös ilman grilliä.
Tuoreet maissit, joissa on vielä lehdet kiinni tekevät kattauksesta astetta kauniimman. Lehdet kannattaa kuoria maissin ympäriltä ja sitoa nippuun kannasta. Maissit ovat pikaruokaa ja ne kannattaa valmistaa vasta juuri ennen tarjoilua, sillä niitä keitetään suolatussa vedessä vain viitisen minuuttia.
Parmesaanista, sitruunasta, rosmariinista ja hasselpähkinästä tehty mausteseos kruunaa kesäisen herkun. Keitetyt maissit voidellaan voisulalla, pyöritellään mausteseoksessa ja tarjotaan heti kuumana.
Katso ohje Sopasta!
TetraSys Oy.