Kokeile maustaa kalaa rohkeasti erilaisin tavoin.
Tarjoa ahvenfileet suoraan pannulta. Kuva: Panu Pälviä
Kesän ensimmäiset laiturinnokasta nousevat ahvenet moni nauttii varmasti sellaisenaan voissa paistettuna. Mutta mikäli kalaonnea riittää, kannattaa kokeilla eväkkäiden maustamista rohkeamminkin.
Ruohosipuli ja kaprikset yhdistettynä inkivääriin ja chiliin muodostaa tuoreille ahvenfileille uskomattoman raikkaan ja maukkaan makupaletin. Kaprikset ja chili luovuttavat makuaan voi-öljyseokseen, jossa niitä kuullotetaan hetki ennen ahvenfileitä.
Ruohosipuli ja inkivääri soseutetaan limenmehun kanssa annoksen makuja kirkastavaksi tahnaksi, jonka päällä kalat tarjoillaan. Kauniin väriset ruohosipulin kukat tuovat annokseen lempeyttä.
Katso ohje Sopasta!
TetraSys Oy.