Ilta Sanoma

Kinuskiksi keitetty kondensoitu maito sekä Daim-suklaalla ja suolapähkinöillä höystetty keksipohja maistuvat makoisalta mansikoiden kanssa.

Kuva: Mari Pihlajamäki, Emmi Korhonen / Lehtikuva, Instagram

Kesä on tuoreiden mansikoiden kulta-aikaa, joten nyt jos joskus on syytä nautiskella niitä sellaisenaan tai leipoa ihania mansikkaherkkuja.

Kun kesän makeuttamat mansikat yhdistää kinuskiin ja kuohkeaan kermavaahtoon, lopputulos ei voi olla kuin herkullinen.

Koko Suomi leipoo 2021 -kisan voittaja Mari Pihlajamäki julkaisi viime kesänä Instagram-tilillään @saamarinkakut niin herkullisen piirakkareseptin, että hänen on pakko tehdä sitä uudelleen tänä juhannuksena.

Piirakka on muunnelma tutusta banoffee-piiraasta, joka tehdään tyypillisesti kerrostamalla keksimurupohjan päälle kondensoidusta maidosta keitettyä kinuskia, banaaniviipaleita ja kermavaahtoa.

Lue lisää: Nyt on taivaallinen viikonloppujälkkäri - toffee valmistuu kuin itsestään vain keittämällä purkkia

Tässä "manoffee"-versiossa banaani vaihdetaan vain tuoreisiin mansikoihin. Myös kinuskin päälle rouhittu Daim-suklaa ja suolapähkinät nostavat jälkkärin aivan uudelle tasolle.

Mari kertoo, että kaiken lisäksi manoffee-piiras on yksi helpoimmista kesäkakuista tehdä, sillä se valmistuu missä vain - myös mökkiolosuhteissa. Uunia tähän reseptiin ei nimittäin tarvita.

- Jos kerman osaat vatkata, osaat tehdä myös tämän piirakan, Mari sanoo.

400 g digestivekeksejä

180 g voita tai margariinia

1 tölkki karamellisoitua kondensoitua maitoa

suolapähkinöitä

2 Daim-suklaapatukkaa

tuoreita mansikoita

4 dl kuohukermaa

2 rkl sokeria

Sulata voi mikrossa. Murskaa keksit hienoksi esimerkiksi muovipussin sisällä tai tehosekoittimessa. Kaada voin sekaan. Sekoita massa tasaiseksi.

Pingota irtopohjavuoan (halkaisija 24-26cm) pohjalle leivinpaperi ja laita reunoille leivinpaperisuikale. Voit myös käyttää tavallista piirakkavuokaa ja tarjoilla manoffeen suoraan siitä.

Kaada keksiseos vuokaan ja painele se vuoan pohjalle sekä reunoille. Nosta pohja pakkaseen kovettumaan ja odottamaan täyttöä.

Viipaloi mansikat ja pilko Daim-patukat. Vaahdota kerma ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

Kun keksipohja on kovettunut, poista se irtopohjavuoasta ja nosta tarjoilulautaselle.

Levitä karamellisoitu kondensoitu maito keksipohjan päälle. Ripottele päälle haluamasi määrä suolapähkinöitä sekä noin puolet Daim-rouheesta. Asettele päälle viipaloidut mansikat. Lisää viimeisenä kermavaahto.

Koristele mansikoilla, Daim-paloilla sekä mintunlehdillä. Tarjoile heti.

Ilta Sanoma
vendredi 24 juin 2022 17:00:00 Categories: Ajankohtaista Ilta Sanoma

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS

Suomi sisu kantaa

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.