Yllättävän moni kesäniityn kukka sopii syötäväksi.
Kukkaniittykakku on ehdottomasti juhannuksen ykkösjälkkäri. Kuva: Tuomas Kolehmainen
Kukkien hyödyntäminen leivonnassa ja ruokien koristelussa on ollut pari vuotta kovassa nosteessa. Eikä mikään ihme, sillä jopa omalta pihalta voi löytyä ainekset kesän kauneimpien leivosten koristeluun.
Syötäviä luonnonkukkia on paljon, esimerkiksi päivänkakkara, apila, ruiskukka, kissankello ja syreeni. Ruoanlaittoon tai leivontaan käytettäessä tulee pitää huoli, että kukat on kerätty puhtaalta paikalta, eikä esimerkiksi isojen teiden varsilta. Kukat kannattaa myös käydä läpi hyönteisten varalta.
Tässä kakussa kukkia on koristelun lisäksi tuorejuusto-tomusokeritäytteessä. Kakkupohjassa makua antaa ruusuvedellä maustettu raparperisose.
Katso ohje Sopasta!
TetraSys Oy.