Maapähkinävoita riittää pari lusikallista tuomaan makua.
Kermavaahtokeko juoman pinnalla tekee siitä houkuttelevan näköisen. Kuva: Ninna Lindström
Herkkupirtelö onnistuu myös ilman jäätelöä tai lisättyä sokeria. Kun valmistuksessa käyttää proteiini- ja kuitupitoisia aineksia, voi pirtelöstä tehdä vaikka jokapäiväisen välipalaherkun.
Jäätelö korvataan tässä pirtelössä pakastetulla banaanilla, joka tuo juomaan kermaisenpehmeän rakenteen.
Säilykekikherneet lisäävät kylläisyyttä antamalla juomaan proteiinia, ja maku peittyy kaakaojauheella sekä maapähkinävoilla. Taatelit makeuttavat ja lisäävät annokseen myös kuituja.
Nesteenä voi käyttää haluamaansa kasvijuomaa tai maitoa, ja se kannattaa lisätä pikkuhiljaa tehosekoittimeen, jotta koostumuksesta saa itselleen mieluista.
Katso ohje Sopasta!
TetraSys Oy.