Ilta Sanoma

Umaminen misotahna maustaa kauniin vaaleanpunaiset retiisit.

Paahdetut retiisit tuovat lautaselle upeaa väriä.

Paahdetut retiisit tuovat lautaselle upeaa väriä. Kuva: Tuomas Kolehmainen

Kauniit pinkin ja vaaleanpunaisen värit vaihtelevat syötävän suloisissa retiiseissä, joiden tuoreena voimakas maku saattaa jakaa mielipiteitä.

Retiisit sisältävät sinappiöljyihin kuuluvia aineita, joiden maku pehmenee uunin lämmössä. Kun pinkit suupalat maustaa ennen uunia umamisella misosta ja voista sekoitetulla tahnalla, on koukuttava makuelämys taattu.

Kaupasta on mahdollista löytää myös retiisin versoja, jotka maistuvat raikkaana lisänä paahdettujen retiisien kyljessä. Suupalat kelpaavat naposteltavaksi sellaisenaan tai lisukkeeksi esimerkiksi vaalealle kalalle.

Katso ohje Sopasta!

Ilta Sanoma
vendredi 1 juillet 2022 21:00:00 Categories: Ajankohtaista Ilta Sanoma

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS

Suomi sisu kantaa

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.