Mansikkaa ja vuohenjuustoa yhdistelevä piirakka on täydellinen kesäherkku.
Vuohenjuuston tulee olla piirakkaa varten pehmeää ja tuorejuustomaista. Kuva: Panu Pälviä
Rapea, paahteinen ja pähkinäinen piirakkapohja on upea pari tuoreille makeille mansikoille ja voimakkaalle vuohenjuustolle.
Pohja valmistuu hetkessä nyppimällä ainekset sekaisin ja painelemalla taikina pellille. Pohjaa ei tarvitse paistaa kuin 15 minuuttia. Kun paistettu pohja jäähtyy, ehtii kiehauttaa piirakan pinnan viimeistelevän laventelikiilteen, johon tarvitset kaksi laventelinoksaa, sokeria ja vettä.
Pohjan päälle levitetään vuohenjuustosta ja kermavaahdosta tehty täyte sekä mansikkaviipaleita. Jäähtynyt kiille sivellään piirakan päälle tuomaan siihen kukkean aromikasta makua.
Katso ohje Sopasta!
TetraSys Oy.