Ilta Sanoma

Nestepitoinen vesimeloni ja kupliva vesi tai limsa ovat ihanan raikas yhdistelmä kesähelteillä.

Vesimelonijuoma muistuttaa maailmalta tuttua agua fresca -juomaa.

Vesimelonijuoma muistuttaa maailmalta tuttua agua fresca -juomaa. Kuva: Taru Vihavainen

Kylmä vesimelonijuoma maistuu lämpiminä kesäpäivinä, ja se sopii niin arkeen kuin juhlaan.

Vesimelonijuoman valmistaminen on helppoa ja mukavaa kesäpuuhaa vaikka koko perheelle. Inspiraationsa tämä juoma sai maailmalla suositusta agua frescasta, jossa veden joukkoon soseutetaan tuoreita nestepitoisia marjoja ja hedelmiä -tai jopa kurkkua.

Juoman makeutetaan sokerilla tai siirapilla oman maun mukaan.

Joukkoon lisättävän nesteen määrä vaihtelee sen mukaan, kuinka vesipitoisia kasviksia käytät. Vesimeloni on hyvin nestepitoista, joten sen joukkoon ei tarvitse lisätä vettä kuin vasta annoksia kasatessa.

Juoma-annokset viimeistellään kuplivalla kivennäisvedellä tai sitruunanmakuisella virvoitusjuomalla, jos kaipaat makeampaa. Jos et halua juomaan hiilihappoja, voit viimeistellä juoma-annokset kuplattomalla vedellä.

noin 700 g vesimelonia

1 lime

noin 2 rkl glukoosisiirappia

Juoma-annoksiin lisäksi:

jääpaloja

kivennäisvettä tai sitruunanmakuista virvoitusjuomaa

limesiivuja

vesimeloniviipaleita

Halkaise vesimeloni ja lusikoi tehosekoittimen kannuun vesimelonin hedelmälihaa tarvittava määrä. Halkaise lime ja purista sen mehu joukkoon. Lisää halutessasi maun mukaan glukoosisiirappia.

Kuva: Taru Vihavainen

Pyöräytä ainekset tehosekoittimessa tasaiseksi juomaksi ja siivilöi se.

Kuva: Taru Vihavainen

Valmista juoma-annokset valitsemiisi laseihin. Laita juomalaseihin ensin jääpaloja. Sen jälkeen pese lime hyvin, siivuta siitä ohuita siivuja ja laita jäiden joukkoon.

Leikkaa vesimelonista sopivia paloja ja laita ne koristeeksi lasien reunoihin. Kaada lasit noin puolilleen vesimelonijuomaa ja lisää päälle vielä valintasi mukaan joko kivennäisvettä tai sitruunanmakuista virvoitusjuomaa.

Sekoita ja tarjoile juoma-annokset kylminä.

Vinkki! Valitse reseptiin siemenetön vesimeloni.

Kuva: Tuomas Vihavainen

Taru Vihavainen on alkuperäiseltä ammatiltaan fysioterapeutti. Kaikki alkoi ristiäiskakusta, joka sai hänet kiinnostumaan leivonnasta enemmän.

Vihavainen aloitti Pullahiiren leivontanurkka -blogin pitämisen vuonna 2006 ja jäi sille tielle. Hän on myös kirjoittanut kolme leivontakirjaa. Lisäksi hän pitää leivontakursseja ja suunnittelee yrityksille reseptejä.

Taru Vihavainen haluaa kannustaa erityisesti vanhempia ottamaan lapset mukaan keittiöön.

Ilta Sanoma
dimanche 3 juillet 2022 15:00:00 Categories: Ajankohtaista Ilta Sanoma

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS

Suomi sisu kantaa

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.