Mehevä kakku toistaa hedelmäisen sangrian makuja.
Marja- ja hedelmäkeko koristaa mahtavan makuista kesäkakkua. Kuva: Tuomas Kolehmainen
Tässä kakussa maistuu aurinkorannikolta tuttu kesäjuoma, sangria. Hedelmistä ja marjoista makua saava juoma muuntuu kivuttomasti herkulliseksi ja meheväksi kakuksi.
Kakkupohjaa varten mehustetaan hedelmä- ja marjapaloja. Pilkotut hedelmät ja marjat sekoitetaan sokeriin ja jätetään mehustumaan puoleksi tunniksi. Sillä välin valmistuu kakkupohja kaikki ainekset sähkövatkaimella sekoittaen. Lisämakua kakku saa reilusta lorauksesta punaviiniä.
Puolet mehustuneista hedelmistä ja marjoista jätetään kakun koristeluun, puolet sekoitetaan taikinaan. Kypsä kakku kostutetaan ohuella sangrian makuja toistavalla siirapilla.
Katso ohje Sopasta!
TetraSys Oy.