Ilta Sanoma

Keiton voi laittaa jääkaappiin viilenemään pariksi tunniksi tai tarjota jääpalojen kera.

Ainekset tekevät keitosta kauniin kirkkaan vihreän.

Ainekset tekevät keitosta kauniin kirkkaan vihreän. Kuva: Tuomas Kolehmainen

Kylmä kiivi-kurkkukeitto on ihanan raikasta sekä maultaan että väriltään. Se on täydellistä ruokaa hellepäiviin.

Kiivi tuo keittoon hapokkuutta sekä makeutta ja pakasteherneet sekä smetananokare varmistavat, että keitosta saa myös proteiinia, jotta nälkä pysyy loitolla. Valkosipuli ja sitruuna antavat keitolle makua, ja halutessaan nesteenä voi käyttää kylmää kasvislientä veden sijaan.

Keiton ainekset soseutetaan tasaiseksi tehosekoittimessa. Koneen kannattaa antaa käydä muutaman minuutin ajan, jolloin keitosta tulee kuohkeaa ja tasaista. Paahdetut auringonkukansiemenet ja smetana viimeistelevät viilentävän lounasannoksen.

Katso ohje Sopasta!

Ilta Sanoma
lundi 4 juillet 2022 13:41:00 Categories: Ajankohtaista Ilta Sanoma

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS

Suomi sisu kantaa

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.