Suuryllättäjä Sparven kiri tammojen E3-finaalin voittajaksi Eskilstunassa.

Mika Forss oli yllätysarkkitehtinä lauantain E3-finaalissa. Arkistokuva.

Mika Forss oli yllätysarkkitehtinä lauantain E3-finaalissa. Arkistokuva. Kuva: Hippos / Juho Hämäläinen

Suosikkien liian reipas kilvanajo tarjoili mahdollisuuden yllätykseen lauantain E3-finaalissa ja sen käytti hyväkseen Mika Forss Jörgen Westholmin valmentaman Sparvenin rattailla. Radalta kaksitoista hännille alkumatkalla jäänyt Bird Parkerin tytär sai maalisuoralla siivet selkäänsä ja tavoitti urhean juoksun toisella radalla tehneen Eireannin juuri maalilinjalla.

-?Tuolta paikalta piti vain katsoa alussa, mitä edessä tapahtuu. En halunnut ajaa sisärataa, vaan halusin tarjota hevoselle mahdollisuuden. Koko ajan tuntui, että se haluaa juosta, Forss iloitsi.

Värikkäässä kisassa Holly Go Lightly eteni lopulta kärkeen, mutta sai puolimatkassa Dea Grifin kimppuunsa ja keulanvaihtomanööveri maksoi lopulta liikaa.

Sparvenin voittajakerroin oli peräti 124,53 ja peliprosentti 75-pelissä vain 0,22. Kyseessä on 75-historian toiseksi vähiten pelattu voittaja.

Palkintorahoja premiechansenissa mukana oleva tamma rohmusi peräti kaksi miljoonaa kruunua eli noin 185 000 euroa. Voittoaika oli 13,6a/2140 metriä.

Santtu Raitalan ajama Halley Wania juoksi lopulta 2. ulkona ja punnersi loppusuoralla kiritilaa saatuaan mukavasti kolmanneksi. Markku Niemisen valmentama tamma ansaitsi uurastuksestaan noin 23 000 euroa.

Oriiden ja ruunien E3-finaali ajetaan myöhemmin tänään.

samedi 2 juillet 2022 21:47:00 Categories: Ilta Sanoma Ravit