Ilkka Herola oli viides ja Eero Hirvonen seitsemäs Holmenkollenilla.

Ilkka Herola (vas.) hiihti mainiosti Holmenkollenilla. Kuva Salpausselän kisoista. Kuva: Roni Rekomaa / Lehtikuva

Ilkka Herola kiri 19. sijalta viidenneksi yhdistetyn maailmancupin henkilökohtaisessa kilpailussa Oslon Holmenkollenilla. Mäkiosuuden jälkeen 13. sijalta ladulle lähtenyt Eero Hirvonen täydensi mainion suomalaispäivän seitsemännellä sijallaan.

Herola lähti 10 kilometrin hiihto-osuudelle 1.56 minuuttia itävaltalaisen kärkimiehen Mario Seidlin perään, mutta savolainen kiri nopeasti edellä lähteneet hiihtäjät kiinni. Maalissa Herolan ero norjalaisvoittaja Jarl Magnus Riiberiin oli 45,0 sekuntia, ja palkintopallipaikka jäi suomalaiselta lopulta vain 14 sekunnin päähän.

Herola on ollut tällä kaudella kertaalleen palkintokorokkeella, kun joulukuussa Itävallan Ramsaussa irtosi kolmas sija. Viides sija oli Herolalle cup-kauden toinen, ja suomalainen on sijoittunut kauden mittaan kahdesti myös kuudenneksi.

Hirvonen pääsi matkaan 13. sijalta kelpo mäkisuorituksen jälkeen ja tuli maaliin kolmisen sekuntia Herolan jälkeen. Hirvoselle sijoitus kärkikymmenikössä oli maailmancup-kauden ensimmäinen.

Muista suomalaisista Arttu Mäkiaho oli 34:s, Otto Niittykoski 41:s ja Rasmus Ähtävä 44:s.

Lue lisää: Iivo Niskanen simahti Holmenkollenin voittotaistelusta - kertoi Ylellä, mitä kisan ratkaisuhetkillä tapahtui: "Jopa vähän näyttelin"

Maailmancupissa toisena oleva Riiber otti Holmenkollenilla viikonloppuna tuplavoiton ja kutisti sunnuntaina Itävallan Johannes Lamparterin pistejohtoa selvästi. Lamparter jäi sunnuntaina kahdeksanneksi.

Seidl hiihti sunnuntain kisassa toiseksi. Norjan Jens Lurås Oftebro oli lauantain tapaan kolmas.

Yhdistetyn maailmancup päättyy ensi viikonloppuna Saksan Schonachissa.

dimanche 6 mars 2022 19:35:00 Categories: Ilta Sanoma Yhdistetty