Helsingissä ja Valkeakoskella nähtiin dramaattisia käänteitä. KuPS nousi sivuamaan Veikkausliigan ennätystä.

HJK ja KuPS jatkavat Veikkausliigan kärjessä rinta rinnan myös tiistain jälkeen. Kuva: Pete Aarre-Ahtio / IS

HJK voitti kuin voittikin FC Lahden kotikentällään. Värikkään ottelun loppulukemat kirjattiin helsinkiläisten hyväksi 3-2.

Vierasjoukkue Lahti oli kiinni yllätyksessä kahteen otteeseen. Lahtelaiset johtivat avausjakson jälkeen 1-0 toppari Juho Pirttijoen maalilla, mutta Klubi nousi toisella jaksolla edelle.

HJK:n illan toisen viimeisteli Suomeen täksi kaudeksi palannut Perparim Hetemaj, jolle osuma oli kauden ensimmäinen.

Veikkausliigan klassikko-ottelu ratkesi lopulta päätöskympillä dramaattisten vaiheiden jälkeen.

Lahden Teemu Penninkangas toi ensin vieraat tasoihin huimalla tykityksellä. Rangaistusalueelle noussut laitapakki tiputti pallon rinnalla eteensä ja tälläsi pelivälineen takatolpan kautta maaliin.

Voittomaali nähtiin 88. minuutilla - vain neljä minuuttia Lahden tasoituksen jälkeen.

HJK murtautui vierasjoukkueen rangaistusalueelle. Palloon päässyt Lahden Hysen Memolla kuitenkin siivosi pelivälineen epäonnekseen oman verkon perukoille.

Veikkausliigan kärjessä HJK:n kanssa tasapistein porskuttava KuPS ei antanut AC Oululle armoa. Vierasjoukkue murjoi Raatin Stadionin tulostaululle tylyt 0-3-lukemat.

KuPS:n brassivahvistus Talles viimeisteli kaksi maalia.

Kuopiolaisjoukkue lisäsi samalla nimensä historian kirjoihin. Voitto oli KuPS:lle jo 29:s peräjälkeen, mikä sivuaa KuPS Oulun Palloseuran kausina 1980 ja 1981 tekemää peräkkäisten tappiottoman pelien ennätystä.

Tiistai-illan kolmannessa ottelussa FC Haka kaatoi jääkylmää vettä heikosti kautensa avanneen SJK:n niskaan.

Viime kauden pronssijoukkue oli pitkään kiinni pisteissä. SJK:n johto kuitenkin mureni vain sekunteja ennen erotuomarin antaman kolmen minuutin lisäajan täyttymistä.

Valkeakoskelaisten tasoituksen puski ottelun lopussa kentälle tullut Anthony Herbert, jolle osuma oli uran ensimmäinen Veikkausliigassa.

Tasapelipiste nosti Hakan kuudenneksi. SJK taas jatkaa karsijan paikalla 11. sijalla.

HJK-FC Lahti 3-2 (0-1)

AC Oulu-KuPS 0-3 (0-1)

FC Haka-SJK 1-1 (0-0)

mardi 17 mai 2022 23:31:00 Categories: Ilta Sanoma Veikkausliiga