Villarreal upotti Bayern Münchenin ja eteni välieriin. Karim Benzema pukkasi Real Madridin jatkoon.

Thomas Müller otti yllätystappion vastaan raskaasti.

Thomas Müller otti yllätystappion vastaan raskaasti. Kuva: KAI PFAFFENBACH / Reuters

Espanjalainen Villarreal jysäytti suuryllätyksen jalkapallon miesten Mestarien liigassa ja eteni välieriin, kun se kukisti saksalaisjätti Bayern Münchenin puolivälierissä yhteismaalein 2-1. Laitapelaaja Samuel Chukwueze sinetöi myöhään tiistai-iltana pelatun toisen ottelun 1-1-loppulukemat 88. minuutilla ja varmisti jatkopaikan.

Villarreal voitti viime viikolla kotonaan 1-0, mutta Bayern kävi tiistaina kotiviheriöllään jahtiin ja hallitsi avausjaksoa. Maalinteko tuotti edelleen tuskaa, kun Villarreal puolusti tiiviisti.

Toisen jakson alussa Villarrealin maalivahti Geronimo Rulli esti Jamal Musialan aikeet, kun saksalaisnuorukainen spurttasi maalintekopaikkaan rangaistusalueella. Hetkeä myöhemmin ranskalaistoppari Dayot Upamecano laukoi pallon huippupaikasta yli maalin.

Bayern siirtyi ottelussa 1-0-johtoon ja hinasi yhteismaalit tasoihin 52. minuutilla, kun Robert Lewandowski laukoi pallon verkkoon rangaistusalueen rajan tuntumasta. Puolalaiselle täysosuma oli jo 13:s tämän kauden Mestarien liigassa. Ottelu oli hänelle kymmenes.

-?Jos ottaa huomioon vain tämän ottelun ja unohtaa ensimmäisen, meidän olisi pitänyt päästä jatkoon vakuuttavasti. On vaikea hyväksyä tätä. En tiedä, mitä sanoa, Bayern-konkari Thomas Müller kertoi Euroopan jalkapalloliiton verkkosivujen mukaan ja alleviivasi tasonnostoa tapahtuneen edellisottelusta.

Villarreal väläytteli vaarallisuuttaan toisen jakson edetessä ja sai lopulta palkinnon sitkeydestään. Gerard Moreno tarjoili maalintekopaikan Chukwuezelle, joka yllätti Bayernin maalivahti Manuel Neuerin.

Myöhäisillan toisessa ottelussa Real Madrid ja Chelsea tarjoilivat maali-ilottelun. Chelsea voitti 3-2, mutta taipui yhteismaalein 4-5.

Real voitti ensimmäisen ottelun 3-1, mutta jäi kotiviheriöllään lontoolaisten jyrän alle. Hallitseva mestari Chelsea johti 3-0 Mason Mountin, Antonio Rüdigerin ja Timo Wernerin maaleilla ja oli kiinni välieräpaikassa vartti ennen loppua, mutta Realin täsmävaihtomies Rodrygo pelasti 1-3-kavennuksella joukkueensa jatko-otteluun.

Konkarihyökkääjä Karim Benzema pukkasi loppulukemat 2-3:een ja sinetöi jatkopaikan.

Loput puolivälierien toiset ottelut pelataan keskiviikkona. Liverpool voitti avausottelussa Benfican 3-1 ja Manchester City Atletico Madridin 1-0.

Juttua päivitetty kauttaaltaan 13.4.2022 klo 1.00.

mercredi 13 avril 2022 04:05:00 Categories: Ilta Sanoma Mestarien liiga