Liverpoolin finaalivastustaja on selvillä.

Karim Benzeman rankkarimaali vei Real Madridin finaaliin.

Karim Benzeman rankkarimaali vei Real Madridin finaaliin. Kuva: Javier Soriano / LEHTIKUVA / AFP

Real Madrid nousi lähes varmalta näyttäneen tappion kynnykseltä uskomattomaan voittoon Mestarien liigan välierässä Manchester Cityä vastaan.

City johti Santiago Bernabeulla otteluparin yhteismaaleja toisen puoliajan loppuhetkillä 5-3, mutta kotijoukkueen 21-vuotiaan hyökkääjän Rodrygon kaksi salamamaalia veivät ottelun jatkoajalle.

Jatkoajalla Karim Benzema viimeisteli rangaistuspilkulta Real Madridin voittomaalin.

Ensimmäisessä osassa Manchesterissa oltiin nähty 4-3-tulokseen päättynyt hurjastelu, jossa maalit ja huippupaikat seurasivat toisiaan läpi ottelun.

Keskiviikkona Madridissa eritoten City oli varovaisempi ja suojeli johtoaan, mutta myöskään Madrid ei ottanut hurjia riskejä ottelun alkuvaiheessa.

Ratkaisevalta tuntunut osuma syntyi 74. minuutilla. Madrid antoi valtavasti tilaa Cityn tähdelle Bernardo Silvalle, kun tämä lähti nousemaan keskikentällä. Silvan alustus tavoitti rangaistusalueella Riyad Mahrezin, joka yllätti maalivahti Thibault Courtoisin etunurkkaan singahtaneella laukauksellaan.

Pitkään näytti siltä, että Madridissa jäädään katsomaan erityisen kaihoisasti 21-vuotiaan hyökkääjän Vinicius juniorin suuntaan. Brasilialainen tärväsi joukkueen lupaavimmat aihiot ja parhaan tekopaikan.

Tästä lähtee Rodrygon elintärkeä tasoituspusku.

Tästä lähtee Rodrygon elintärkeä tasoituspusku. Kuva: JUAN MEDINA

Huipputilaisuus aukesi aivan toisen jakson ensisekunneilla, kun Madrid rakensi Viniciukselle laukaisupaikan keskityksestä pian aloituspotkun jälkeen. Pallo ei löytänyt tietään maaliin.

Vaikka Madrid olikin niskan päällä ottelun aikana, jäivät huippupaikat kovin vähiin.

Kuitenkin juuri, kun 90 minuuttia oli täyttynyt, Rodrygo iski ottelun tasoihin lähietäisyydeltä.

Cityn peli meni täysin sekaisin, ja vain minuuttia myöhemmin brasilialainen puski ottelun jatkoajalle Marco Asension keskityksestä.

Real Madrid pääsi iskemään ratkaisevan niitin heti jatkoajan alussa, kun Ruben Diaz rikkoi Benzemaa rangaistusalueen sisällä. Real Madridin 34-vuotias maalitykki viimeisteli rankkarin varmasti ohi Edersonin.

Real Madrid nousi kahden maalin takamatkalta otteluparin lopulla rinnalle ja ohi myös neljännesvälierissä PSG:tä vastaan. Tuolloin Benzema iski jälkimmäisen ottelun toisella puoliajalla hattutempun.

Real Madrid saa finaalissa vastaansa Liverpoolin, joka kaatoi Villarrealin toisessa välieräparissa. Kuusinkertainen Euroopan Cupin ja Mestarien liigan voittaja Liverpool nosti pokaalin viimeksi 2019. Real Madrid voitti kolme perättäistä mestaruutta vuosina 2016-2018.

jeudi 5 mai 2022 03:36:00 Categories: Ilta Sanoma Mestarien liiga