STT

Joulun vietto on sujunut pääosin rauhallisesti - Puijossa laduilla hämmensi erikoinen "hiihtelijä"

STT - logo STT 25.12.2021 12:32:42 STT
Poliisin johtokeskuksen mukaan Helsingissä joulunvietto on ollut erittäin hiljaista etenkin keskusta-alueilla. LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

Iiro-Matti Nieminen

Joulun vietto on sujunut poliisin näkökulmasta verrattain rauhallisesti aattoiltana ja jouluyönä, kerrotaan poliisilaitoksilta. Poliisille tulleista tehtävistä iso osa on ollut kotihälytyksiä ja häiriökäyttäytymistä. Lisäksi liikenteestä on havaittu päihtyneitä kuljettajia.

- Kirjattu, että todella hiljaista, kertoo komisario Juha Haapalainen Helsingin poliisin johtokeskuksesta STT:lle.

Haapalaisen mukaan Helsingin keskusta-alueilla on ollut hiljaista ja poliisin tehtävät ovat kohdistuneet pääosin asuinalueille.

- Kotikeikkoja, yksityisasunnossa tapahtuneita häiriöitä tai muita vastaavia.

Lounais-Suomen poliisin mukaan hälytystehtävien määrä on ollut maltillinen.

- Ajan ja juhlan henkeen perustuen poliisin hälytystehtäviä on suuntautunut ihmisten koteihin, ja kotihälytysten määrässä olikin hieman kasvua viime jouluun verrattuna, kertoo Lounais-Suomen poliisi tiedotteessa.

Jouluyönä Lounais-Suomen poliisi hälytettiin koteihin noin 40 kertaa.

Porissa ihminen sai aattoaamuna vamman teräaseesta, Lounais-Suomen poliisi kertoo. Asunnosta otettiin kiinni viisi rikoksesta epäiltyä selvittelemään näkemyksiään tapahtumien kulusta.

Oulun poliisista luonnehditaan jouluyön olleen ihan tavalliseen arkiyöhön verrattavissa oleva yövuoro.

- Ainakin Oulun seudulla joulun vietto on vielä ihan rauhallista. Tehtävät ovat olleet pääsääntöisesti kotihälytyksiä, häiriökäyttäytymistä ja päihtymystä.

- Nyt kun koronarajoituksetkin ovat tiukemmat, niin sekin näkyy. Se, mikä meillä aiheuttaa toimintaa, siirtyy enemmän yksityisasuntoihin, Oulun poliisin johtokeskuksesta kerrottiin.

Jouluaattona voimaan tulivat hallituksen linjaamat ravintolarajoitusten tiukennukset. Anniskelu päättyi ravintoloissa aattona kello 21, ja ravintolat menivät kiinni kello 22. Ensi viikolla rajoitukset kiristyvät edelleen.

Myös Hämeen ja Itä-Suomen poliisilaitokset kertovat joulunvieton sujuneen melko rauhallisesti.

- "Törkein" tai erikoisin selvitetty rikos oli laduilla autoilu Puijon hiihtopyhätössä, tviittasi Itä-Suomen poliisi.

Itä-Uudenmaan poliisilla jouluyö ei tehtävämäärän puolesta ollut erityisen kiireinen 120 tehtävällä. Poliisi kuitenkin kertoo, että monet tehtävät olivat usean partion tehtäviä ja runsas kolmannes keikoista oli kotihälytystehtäviä.

- Kiirettä on partioilla pitänyt! tviittasi Itä-Uudenmaan poliisi.

Tehtävissä on ollut muun muassa yksityisellä paikalla tapahtuneita pahoinpitelyitä ja lähisuhdeväkivaltaa sekä riita- ja metelikeikkoja.

- Asukasmäärään suhteutettuna joulu on sujunut erittäin rauhallisesti, Itä-Uudenmaan poliisi kertoi.

Länsi-Uudenmaan poliisi puolestaan kertoi Twitterissä, että viime yö oli poliisille kiireinen rattijuoppojen ja metelikeikkojen vuoksi.

Pirkanmaalla Kangasalla auto vajosi jäihin lauantain vastaisena yönä, kerrotaan pelastuslaitokselta.

Päivystävän palomestarin Pauli Keskisen mukaan neljän ihmisen seurue oli ajelemassa järven jäällä, kun auto vajosi jäästä läpi. Turma sattui kello kahden aikaan yöllä Mobilian rannassa noin sadan metrin päässä rannasta.

Autossa olleet neljä nuorta onnistuivat pelastautumaan ja pääsivät omin avuin rantaan. Heillä ei ollut tarvetta ensihoidolle.

- Auto on edelleen siellä pohjassa, noin kahdeksassa metrissä, Keskinen kertoi STT:lle aamupäivästä lauantaina.

Keskisen tiedossa ei ole, miksi seurue oli mennyt yöllä ajelemaan järven jäälle. Hänen mukaansa jäät ovat hyvin vaihtelevia ja virtapaikkoja on paljon.

- Salakavalat ovat jäät jälleen tänäkin vuonna, niin kuin aina.

Tapauksesta kertoi aiemmin Aamulehti.

Pohjois-Karjalan Lieksassa palaa kymmenen asunnon rivitalorakennus, kertoo pelastuslaitos.

Palosta aiheutuvasta savusta ei ole enää haittaa ympäröivälle asutukselle. Aiemmin aamulla ihmisiä pyydettiin välttämään liikkumista lähialueilla ja keskustan alueen asukkaita pyydettiin sulkemaan asuntojen ilmastoinnit.

Puoli kymmeneltä aamupäivällä sammutustyöt jatkuivat yhä kattorakenteiden osalta. Sammutustöissä on purettu rivitalon kattorakenteita.

Pelastuslaitoksen mukaan ainakin neljä asuntoa tuhoutuu palossa täysin ja muut asunnot kärsivät vähintään savuvahinkoja.

Palosta ei ole aiheutunut henkilövahinkoja.

Pelastuslaitos sai ilmoituksen rakennuspalosta Väinöläntiellä hieman ennen aamuseitsemää.

Palon syttymissyystä ei ole tietoa. Alkutietojen mukaan palo olisi saanut alkunsa rakennuksen ulkopuolelta kuistilta.

Paikalle hälytettiin runsaasti pelastuslaitoksen yksiköitä. Avuksi lähetettiin pelastushenkilöstöä muun muassa Joensuun ja Nurmeksen paloasemilta.

Oulussa syttyi aamupäivällä ennen kello kymmentä tulipalo kaksikerroksisessa rivitalossa Savusaunantiellä. Pelastuslaitos kertoi kello yhdentoista aikaan, että asuntopalon sammutustyöt ovat kesken.

Rivitalossa on seitsemän asuntoa. Kaikki asukkaat ovat poistuneet asunnoistaan. Palossa ei ole tullut henkilövahinkoja.

samedi 25 décembre 2021 14:32:42 Categories: STT

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS
Suomi sisu kantaa
NorpaNet Beta 1.1.0.18818 - Firebird 5.0 Initial LI-T6.3.0.40

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.